Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 december 2014
Leestijd: 2 minuten

Uber breidt flink uit in Nederland

Taxidienst Uber startte deze zomer met Uberpop in Amsterdam. Uberpop is de goedkopere variant van Uber, die niet werkt met beroepschauffeurs maar met particulieren die hun eigen auto gebruiken om klanten te vervoeren en wat bij te verdienen.

Vanaf vandaag is Uberpop ook via de Uber-app beschikbaar in Rotterdam en Den Haag. Daarnaast start Uber een app-ontwikkelteam bij een oude bekende van OMT in Amsterdam. Om beide zaken te vieren krijgen Uber-gebruikers tijdelijk gratis ritten vanaf de stations in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam.

Hoe werkt gratis?
Tot en met 12 december ontvangen gebruikers 10 euro korting op een Uber rit vanaf alle treinstations in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag. Hiervoor kan de promocode UberTrein gebruikt worden. De code is geldig voor alle ritten met Uber, niet alleen UberPOP. Maximaal 2 ritten per account.

De taxidienst Uberpop is omstreden. Omdat niet met beroepschauffeurs, maar niet particulieren gewerkt wordt. De Inspectie Leefomgeving en Transport is van mening dat deze manier van vervoer illegaal is en deelde boetes uit aan Uberpop-chauffeurs. Die boetes werden door Uber betaald. Het bedrijf is van mening dat er geen wettelijke grond is om Uberpop te verbieden. De Nederlandse taxibranche reageert verbolgen op het nieuws.
Ontwikkeling Uber-app in Nederland
Naast uitbreiding van de taxidienst zelf, weet iCulture ons te vertellen dat het Nederlandse kantoor van Uber is uitgebreid. Een groep van 10 Nederlandse ontwikkelaars en designers afkomstig van app-bouwer Moop gaat vanuit Amsterdam meewerken aan de Uber-app. Ze staan onder leiding van Jelle Prins, regelmatige co-host bij onze talkshow OMT LIVE en de Amerikaanse lead-developer van Uber en ‘2e man in dienst’ Conrad Whelan.

Jelle Prins laat aan OMT weten dat de ontwikkeling niet exclusief in Amsterdam zal plaatsvinden, maar met name de  consumenten apps zullen ‘Made in Amsterdam’ zijn. In de toekomst zal het team in Amsterdam flink groeien en Uber is al begonnen met werven.

De roots van Moop liggen op One More Thing. Jelle – op OMT bekend als Jolla – was in 2008 als student informatiekunde bezig met een app genaamd iNap die studenten in de nachttrein zou wekken als hun eindbestemming naderde. Op het forum van OMT werden mede-ontwikkelaars gevonden en het idee werd uitgevoerd.

[Additionele bewerking door: Jan David]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Uber breidt flink uit in Nederland
Sluiten