Tim Cook verkozen tot persoon van het jaar

Door: Raymon Mens - 15 reacties

Meer dan drie jaar geleden nam Tim Cook het CEO-stokje over van wijlen Steve Jobs. Na een tumultueus 2013, heeft Cook zeker in de tweede helft van dit jaar vooral lof gekregen. Daarom roept The Financial Times de Apple CEO dit jaar uit tot persoon van het jaar.

Het zakenblad prijst Cook voor het uit de schaduw van Jobs stappen. Cook heeft fris talent binnen gehaald, liet het aandeel AAPL stijgen en is niet bang om zich uit te spreken. Verder noemt The Times de succesvolle nieuwe producten, de persoonlijke ontwikkeling van Cook en zijn coming out.

Financial success and dazzling new technology alone might have been enough to earn Apple’s steely chief executive the FT’s vote as the 2014 Person of the Year, but Mr Cook’s brave exposition of his values also sets him apart.

This was never more powerful than when he talked publicly for the first time about his sexuality.

Financial Times noemt een aantal concrete voorbeelden waaruit Cook’s leiderschapskwaliteiten blijken. Zijn uithaal naar een conservatieve geldhaai tijdens een aandeelhoudersvergadering bijvoorbeeld. Ook de beslissingen om meer vrouwen op sleutelposities te zetten en om Beats te kopen, bezorgen Cook pluspunten.

het hele artikel zit achter een betaalmuur, maar als je via Google doorklikt is het alsnog volledig te lezen.
cook-u2-16x9

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  THX-1138

  En zo heeft Steve Jobs, postuum, nog het beste uit iemand naar boven gehaald.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Zijn uithaal naar een conservatieve geldhaai tijdens een aandeelhoudersvergadering bijvoorbeeld.

  De grootste geld haai is apple.
  Alleen maar records willen ze halen.
  Elk kwartaal.

  En dan is er iemand die geld belegd om geld te beleggen en dan haal hij uit.
  Dat breng je pluspunten op ?

  Komop :D.. wat een theater…

 • Profielfoto
  Tony smeT

  De 2 azijnzeikers die hier ’t eerst reageren zullen die titel nooit binnen halen…
  En MEEUW, lees misschien eens wat je schrijft voor je op verzenden drukt!

 • Profielfoto
  Di May

  De reacties van sommige posters beginnen
  me langs om meer de strot uit te hangen.

  MEEUW, ls ge ’t niet begrepen hebt op Apple,
  wat weliswaar een mensenrecht is,
  ga dan ergens in andere fles
  je eeuwige azijndrek lozen.

  Jammer dat er geen virtuele buitenwippers zijn.

 • Profielfoto
  apple-man

  Het heeft totaal geen zin om tegen iemand als Meeuw in te gaan. Hij is er een van het type die iets hoort of maar half leest en dan meteen met een oordeel komt. Dat hij maar eens met goede argumenten of onderbouwing komt voor hij zijn azijn ergens gaat loze. En ik snap niet dat hij het niet door heeft dat mensen zich beginnen te irriteren aan zijn ongenuanceerde uitspraken. Apple een geld haai noemen shame on you. Als er verdomme 3 mensen zijn of waren die veel geld aan bijvoorbeeld goede doelen gegeven zijn dat wel bill gates steve jobs en tim cook. En dan noem jij apple een geld wolf of haai hoe je het ook noemt. Ik vind apple een geweldig bedrijf die mooie producten maakt. Mensen mogen in mijn ogen wel negatief zijn over een bedrijf. Maar dan moet die kritiek wel zinnig zijn wat helaas niet bij iedereen het geval is.

 • Profielfoto
  Zakske

  Als er verdomme 3 mensen zijn of waren die veel geld aan bijvoorbeeld goede doelen gegeven zijn dat wel bill gates steve jobs en tim cook.

  Sorry, maar dat is werkelijk totale onzin. Steve Jobs was meer dan $8,3 miljard waard en heeft enkele tientallen miljoenen aan het goede doel geschonken. Cijfers van Tim Cook zijn er niet, maar erg veel zal het niet zijn. Bill Gates wel; was ooit $82 miljard waard, heeft nu al meer dan $28 miljard weggegeven en zal dat uiteindelijk met 95% van z’n fortuin doen.

  Andere gulle gevers zijn o.a. Marc Zuckerberg (Facebook), Philip Knight (Nike), Michael Bloomberg (ex-burgemeester van New York / eigenaar van Bloomberg L.P.), Pierre Omidyar (eBay), Sergey Brin (Google) en Paul Allen (Microsoft).

  Steve Jobs en Tim Cook komen nergens in die lijst voor. En nee, dergelijke schenkingen kun je niet stiekem doen, want anders krijg je problemen met de Amerikaanse belastingdienst.

  Ook Apple doet nauwelijks aan het geven aan een goed doel, de grootste schenkers zijn o.a. Walmart, Alcoa, UPS, Bank of America, Kroger en MetLife. Nergens is Apple te bekennen.

 • Profielfoto
  THX-1138

  De 2 azijnzeikers die hier ’t eerst reageren zullen die titel nooit binnen halen…
  En MEEUW, lees misschien eens wat je schrijft voor je op verzenden drukt!

  Aangezien ik de eerste reactie postte ben ik dus een azijnzeiker. Echter, teruglezend zie ik niks azijnzeikerigs in mijn reactie. Waarschijnlijk heb je m’n reactie niet begrepen.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Het heeft totaal geen zin om tegen iemand als Meeuw in te gaan. Hij is er een van het type die iets hoort of maar half leest en dan meteen met een oordeel komt. Dat hij maar eens met goede argumenten of onderbouwing komt voor hij zijn azijn ergens gaat loze. En ik snap niet dat hij het niet door heeft dat mensen zich beginnen te irriteren aan zijn ongenuanceerde uitspraken. Apple een geld haai noemen shame on you. Als er verdomme 3 mensen zijn of waren die veel geld aan bijvoorbeeld goede doelen gegeven zijn dat wel bill gates steve jobs en tim cook. En dan noem jij apple een geld wolf of haai hoe je het ook noemt. Ik vind apple een geweldig bedrijf die mooie producten maakt. Mensen mogen in mijn ogen wel negatief zijn over een bedrijf. Maar dan moet die kritiek wel zinnig zijn wat helaas niet bij iedereen het geval is.

  Nee jij hebt de wereld begrepen :).
  Ga van die roze wolk af.

  Tim Cock of Apple veel geld aan goede doelen? Zijn wel 2 verschillende dingen ….
  Een bedrijf is alleen maar op 1 ding uit : Geld te verdienen.
  Niks anders dan dat.
  Ze ontwijken belastingen via constructies.
  hebben 100 miljard op de bank staan.
  En de garanties, daar moeten ze toe gedwongen worden door Europese unie.
  (en nog tot de laatste adem doorvechten)
  ze hebben overal rechtzaken. Niet voor de lol.

  Maar … ze geven wat aan goede doelen.
  Wat dacht je te denken aan goede moraal inplaats van goede doelen geld weg te geven omdat ze toch net niet genoeg hebben?

  Want goede doelen geld weggeven… is “gratis” reclame.

  En voor de duidelijkheid : Apple is een geweldig bedrijf voor de rest. Ze hebben de mensheid in 2014 gebracht. De producten zijn fantastische (als ze niet net na de garantie kapot gaan) En ze zijn goed bezig.

  Maar het zijn wel geld wolven. Daar hoef geen argument toch tegenover te staan. De feiten zijn er:)

  Daarbij geef ik @THX-1138 helemaal gelijk met zijn laatste post.
  Zeker omdat zijn eerste post juist positief was (bedoeld).

 • Profielfoto
  TonE

  Wat een gevoel voor humor zeg, Tim Cock, het niveau is ver te zoeken hier.

 • Profielfoto
  Festen

  Of de aankoop van Beats een succes is, moet natuurlijk ook nog blijken. De FT stelt dat ze hun geloofwaardigheid binnen de muziekindustrie in één klap hebben teruggekocht voor die drie miljard, maar wat de winst is voor Apple, maken ze niet helemaal duidelijk.

  Ze hebben Dr. “Billionaire boys club for real” Dre (has been producer met een grote mond), en Lovine, wiens gloriedagen ook al ver achter ons liggen, binnenboord gehaald. Apple hoopt waarschijnlijk ‘street cred’ te kopen bij de urbane Amerikaanse jeugd, maar jaagt met de veel te dure oortelefoons de wat meer ontwikkelde Apple fan alleen maar weg.

 • Profielfoto
  Androidgirl

  Laat het nou niet weer ontsporen, mannen.:mrgreen: Ik ben blij dat Tim Cook het goed doet, en dit compliment heeft gekregen!

 • Profielfoto
  TonE

  Onsympathieke rot vogels.

 • Profielfoto
  McNismo

  Jammer hoor, van die zeikstraal. (MEEUW)
  Echt een sneu figuur!

 • Profielfoto
  TonE

  Geen idee wat virtuele buitenwippers zijn, maar het klinkt wel ok.

 • Profielfoto
  Di May

  Hoy TonE ,

  Wellicht dat een ‘buitenwipper’ een louter Vlaamse uitdrukking is.

  In dat geval :
  Doorgaans een fors gebouwde man die ongewenste,
  opdringerige, amok makende of ferm idiote gasten, met
  ‘overtuigende’ kracht buiten zet. Of ‘wipt’, als je wilt.

  Komt meest voor in uitgangsbuurten, lees dancings,
  boîtes , doosjes van plezier …