Tim Cook uitgeroepen tot CEO van het jaar

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Hopelijk is de prijzenkast van Tim Cook groot genoeg, want de Apple CEO heeft wederom een onderscheiding in de wacht gesleept. CNN heeft Tim Cook uitgeroepen tot CEO van het jaar 2014. Eerder riep The Financial Times Cook al uit tot persoon van het jaar.

Het nieuwsnetwerk noemt de stijging van het aandeel Apple en de nieuwe, recordbrekende producten als belangrijkste reden voor de onderscheiding van Cook. De Apple CEO heeft volgens CNN de moeilijke taak critici te overtuigen dat Apple ook na de dood van Steve Jobs kan innoveren.

Tim Cook weet volgens CNN het ongelijk van zelfs de grootste doemdenkers te bewijzen met onder andere de aankomende Apple Watch en Apple Pay, dat steeds vaker gebruikt wordt.

Cook has arguably the toughest CEO job in America. He’s had to convince skeptics that Apple can still innovate after the death of Steve Jobs. He’s proven all the naysayers wrong.

Techbedrijven hebben een groot aandeel in de top 10 van beste CEO’s van 2014. Op de tweede plaats staat John Chen, de CEO van BlackBerry. Hij wordt geroemd om het redden van BlackBerry. Onder zijn bewind verlegde de Canadese fabrikant de focus op software in plaats van hardware. Het aandeel steeg hierdoor 35 procent. Microsoft-CEO Satya Nadella neemt de derde plaats in. Met zijn focus op cloud en mobiel heeft hij volgens CNN laten zien dat hij de juiste persoon is om Microsoft te leiden.

tim cook one more thing
De Apple Watch kwam als ‘One More Thing’ uit de mouw van Cook.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Roko

  Tja, en dat voor een bedrijf dat er alles aan doet om zo min mogelijk btw afdracht te doen terwijl de consumenten prijzen het dak uit gaan. Zakelijk gezien doet hij het dan goed ja, maar kijk hem eens glimlachen en zwaaien op de foto, “bedankt voor jullie geld!” hoor ik hem bijna zeggen.

 • Profielfoto
  MelvinCornelissen

  Ja, toch gek he Roko. Dat bedrijven graag geld verdienen.

 • Profielfoto
  Di May

  Hier gaan we weer, Roko.
  In pure Rococo-stijl …