Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 december 2014

Syntus laat reizigers met app in OV betalen

Regionale vervoerder Syntus heeft een primeur in Nederland. Het bedrijf laat reizigers vanaf januari middels een eigen app een kaartje kopen. Een OV-chipkaart is hierdoor niet meer nodig. Er kunnen zowel kaartjes voor de bus als trein gekocht worden.

Reizigers kunnen voor de aanvang van hun reis een kaartje kopen en bij het instappen activeren. Naast individuele individuele kaartjes kunnen ook groepsreizen en kaartjes voor andere personen (ouder-kind) gekocht worden. Daarmee belooft de app een stuk flexibeler te zijn dan de OV-chipkaart.

Hoewel de app nieuw is, brengt Syntus een oud concept terug. De tarieven worden niet per kilometer, maar net als bij de strippenkaart per zone berekend. In de toekomst wil de vervoerder die vooral in het oosten van het land actief is ook combinatiekaartjes voor evenementen gaan aanbieden.

Het systeem dat Syntus gebruikt is gebaseerd op het engelse OV-systeem. Leverancier Corethree is marktleider in engeland en gaat de functionaliteit voor de Syntus-app leveren. Afgelopen maand kochten 305.678 reizigers via hun apps in totaal 395.129 mobiele tickets ter waarde van € 2,6 miljoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Syntus laat reizigers met app in OV betalen
Sluiten