Sterke opkomst Apple Pay in november

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Apple Pay werd op 21 oktober samen met iOS 8.1 geactiveerd. Dat maakt november de eerste volledige maand waarin de betaaldienst gebruikt kon worden. Apple Pay laat niet alleen een sterke groei in marktaandeel zien, klanten blijven het ook gebruiken.

Volgens marktonderzoeker ITG was Apple Pay verantwoordelijk was voor 1 procent van alle digitale transacties in de Verenigde Staten. Bovendien rekent 60 procent van de gebruikers meermaals per maand met Apple Pay af. Bij PayPal’s mobiele betaaldienst is dat 20 procent.

Een marktaandeel van 1 procent is een indrukwekkend cijfer voor een dienst die alleen op de nieuwste iPhones werkt en pas twee maanden beschikbaar is. Google Wallet werkt op een groot aantal Android-toestellen en bestaat al jaren, maar had in november slechts 4 procent marktaandeel in de VS.

De groei van Apple Pay wordt onder andere aangejaagd door de biologische producten van supermarkt Whole Foods en de burgers van McDonald’s.
apple pay top 5 november(upscale)
De sterke groei en terugkeer van gebruikers laat zien dat Apple Pay in de smaak valt en de potentie heeft om marktleider in mobiel betalen te worden. De dienst is momenteel alleen in de Verenigde Staten beschikbaar, maar Apple zou ook aan een uitrol in Europa werken.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Verwijderen

  Walgreens valt mij vooral op.
  Hier zie je aan dat het wel de rijkere Amerikanen zijn die er gebruik van maken.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Iets meer journalistieke reserve zou mooi zijn bij stukjes als deze: een keten als Panera Bread staat 4de bij de grootste gebruikers terwijl het hier om een (naar Amerikaanse begrippen) lokaal mini-ketentje gaat met minder dan 30 vestigingen. Als dergelijke kleine spelers al zo hoog scoren, is enige scepsis over het succes misschien op zijn plaats?

 • Profielfoto
  Nickalicious

  @Ruud En Wholefoods is dan weer huge (/Walgreens).

 • Profielfoto
  ozzie X

  Met alleen de iPhone 6 als betaaloptie zal het nog wel even duren voor het een redelijk aandeel gaat krijgen. De 6 zal voorlopig nog een kleine speler blijven, zeker in Europa. Goed, de Apple Watch doet straks ook mee, maar echt substantiële cijfers zijn nog ver weg denk ik zo. En heb ik er echt behoefte aan? Nee dus.

 • Profielfoto
  Usain

  @ozzie X ik denk dat het wel eens rapper kan gaan dan je denkt. De iPhone die ik nu nog het meest zie is de iPhone 4/4s en die mensen zullen niet nog eens 4 jaar met die iPhone gaan doen, die gaan natuurlijk naar de 6 als je tenminste nog een iPhone willen.

 • Profielfoto
  Zakske

  een keten als Panera Bread staat 4de bij de grootste gebruikers terwijl het hier om een (naar Amerikaanse begrippen) lokaal mini-ketentje gaat met minder dan 30 vestigingen.

  Wat een totale onzin; een mini-ketentje?

  Sorry, maar Panera Bread is een beursgenoteerd bedrijf met 1.800 vestigingen, 40.000 man personeel en een omzet van $1,8 miljard.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Hoe zit het eigenlijk met de niet ketens?
  Was er in Amerika al een draadloos betalen hype gaande? Die hebben wij in nl bijvoorbeeld wel. Je kunt met je ING pas op veel plekken al draadloos betalen, ook in kleine zaakjes.
  Hoe is dat in de vs?