Sonos ondersteunt meerdere streaming-accounts na update

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Sonos heeft een aantal handige nieuwe functies toegevoegd in versie 5.2 van zijn app. Het systeem biedt nu ondersteuning voor meerdere accounts voor streaming muziek­diensten als Spotify en Deezer tegelijk. Zo kan iedereen in huis zijn eigen account toevoegen.

Bij het toevoegen van een nieuw account voor bijvoorbeeld Spotify wordt je nu gevraagd of je een of meerdere accounts wil toevoegen. Accounts kunnen ook een label krijgen, zo zijn ze eenvoudig uit elkaar te houden. Iedere Sonos-controller kan een eigen standaard-account kiezen.

Ondersteuning voor meerdere streaming-accounts.
Ondersteuning voor meerdere streaming-accounts.

Andere verbeteringen:
Bezitters van een PlayBar zullen na het installeren van update merken dat de kwaliteit van de audio beter is. Sonos heeft door betere volumenormalisatie en andere tweaks de afspeelkwaliteit van vooral muziek verbeterd.

De functionaliteit van de knoppen op de speakers is ook uitgebreid. Je slaat nu een nummer over door twee keer achter elkaar snel op de play/pauze-knop van een Sonos-speaker te drukken. Voorheen betekende dit dat je het geluid uitzet, vanaf nu schakel je hiermee over naar het volgende nummer.

Installeren:
Naast een update voor de app, moet ook de firmware van de speakers zelf bijgewerkt worden. Dit doe je in de Sonos-app door naar Instellingen > Online updates te gaan.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Davidv

  Nice! hier zat ik echt op te wachten!

 • Profielfoto
  Mona

  Helaas nog geen Widget-bediening… Jammer!:cry:

 • Profielfoto
  koenvisser

  En de sonor app houdt nog steeds niet bij hoe vaak je iets hebt afgespeeld.
  Zolang ze dit niet toevoegen koop ik niks!

 • Profielfoto
  Pheaunics

  @koenvisser

  Je kunt ook gewoon een last.fm account linken aan Sonos, dan houdt Last.fm netjes bij hoe vaak je welke nummers afspeelt!

 • Profielfoto
  Rickje

  @koenvisser
  Waarom zou je dat willen? Is dat serieus een reden om Sonos niet te gebruiken?

 • Profielfoto
  marsie

  En nog steeds geen DTS.