Maarten
Maarten Nieuws 8 december 2014

All iWant for Christmas Koopgids 2014

Nu de Sint weer met boot en pieten retour is naar Spanje, kan de volgende ruim bebaarde kindervriend zich melden. Langzaam verschijnen de kerstbomen in de woonkamers van Nederland, worden de sokken opgehangen en diners samengesteld.

Voor wie in de kerstdrukte wat extra inspiratie kan gebruiken, heeft OMT een koopgids met tien cadeautips samengesteld. Zowel hebbedingetjes als gave gadgets met prijzen variërend van vier tot maximaal honderd euro.

HEMA Lightning kabel
Iedereen met een iDevice weet: je kunt nooit genoeg kabeltjes hebben. Helaas is het verzamelen van Apple Lightning kabels een dure hobby, maar HEMA biedt uitkomst. Voor maar vier euro koop je een twee meter lange, stevige kabel. De lightning-aansluiting werkt volledig en de kabel wordt gewoon geaccepteerd door iOS.

MacFundamentalist – Jack Nouws
Het boek van MacFan columnist en het geweten van Apple-minnend Nederland: Jack Nouws, is natuurlijk een ideaal cadeau voor een echte Apple-fan. In honderd pakkende columns geeft Nouws een beeld van het merk Apple door de jaren heen. Zijn teksten zijn geïllustreerd door de Nederlandse cartoonist, striptekenaar en illustrator Albo Helm. 

Jumbo iPawn Air Hockey
Een spelletje op de iPad spelen is leuk, Air Hockey offline spelen is leuk, maar stel nou dat je deze twee kunt samenvoegen! Dit is precies wat het iPawn Air Hockey spel van Jumbo doet. Met echte kegels op de iPad moet je de digitale puck zien weg te spelen.

Jony Ive | het genie achter de producten van Apple
We kennen natuurlijk allemaal de officiële biografie van Steve Jobs, maar wat weten we over de andere hoge heren bij Apple? Neem bijvoorbeeld Apple’s topdesigner Jony Ive. Leander Kahney, de man achter de website Cult of Mac schreef een pakkende biografie over de Brit. Een mooi cadeau om te lezen en vervolgens naast het boek over Steve te zetten.

Selfie Stick met afstandsbediening
Voor de echte selfie-gekkie, die pijn in zijn of haar arm krijgt door het hooghouden van de iPhone is dit het perfecte cadeautje. Bevestig de iPhone in de universele houder, verbind je zelfontspanner via Bluetooth en schuif de stok uit. Een mislukte selfie is verleden tijd.

Silverlit BT Helicopter Blue Sky Heli
Radiografische auto’s zijn verleden tijd, drones zijn de nieuwe gadgets om de wereld te verkennen. Voor de Sint of kerstman die een drone toch iets teveel van het goede vindt, heeft Silverlit de uitkomst. De kleine Sky Heli heeft geen afstandsbediening maar is via een app en bluetooth te besturen. Het helikoptertje kan goed binnen rondvliegen en heeft het bescheiden prijskaartje van €19,95.

Bluelounge CableBox Mini
Voor de Sint of kerstman die graag een opgeruimd bureau ziet is dit een goede tip. De Bluslounge CableBox Mini maakt een einde aan de wirwar van kabels op een bureau. Het boxje is in verschillende hippe kleurtjes verkrijgbaar.

BeatBlok inductiespeaker
Deze gadget kwam al eens langs in een uitzending van OMT LIVE en heeft een magisch karakter. Door alleen maar de iPhone of iPad op het houten blokje te leggen wordt de audio enorm versterkt. Een leuke speaker om in je jaszak mee te nemen, uitgevoerd in verschillende soorten hout.

Orbotix Ollie App Controlled Robot
Ook de Orbotix Ollie kwam al eens voorbij in de gadget-rubriek van OMT LIVE. Het kleine, cilindervormige robotje rolt met hoge snelheid over straat, springt en draait rondjes. Tussen het driften en spinnen door kan Ollie een topsnelheid behalen van 22 kilometer per uur.

Parrot Mini Drone Rolling Spider Red
Voor wie alleen rondrijden toch een beetje saai vindt is de Parrot Mini Drone Rolling Spider misschien een betere keuze dan Ollie. De kleine Drone kan met vier propellers rap door de kamer vliegen, maar met twee gigantische wielen is het ook mogelijk om rond te rijden en via de muren de zwaartekracht te trotseren.

 

Reageer op artikel:
All iWant for Christmas Koopgids 2014
Sluiten