Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 december 2014

Screenshots ‘WhatsApp Call’ gelekt

Naast chatten wil WhatsApp je in 2015 ook via Voice over IP laten bellen. Het wordt dan mogelijk om een gesprek te starten met een WhatsApp-contact. Daarvoor wordt mobiele data (3G/4G) of WiFi gebruikt. De gesprekken kunnen ook opgenomen worden.

Er is al een beginnetje gemaakt met de belfunctie in de WhatsApp-app, maar deze is nog niet actief. De jongens van AndroidWorld haalden de aanwezig componenten voor ‘WhatsApp Call’ uit het installatie­bestand en stelden een aantal screenshots samen.

Hoewel de screenshots van WhatsApp voor Android afkomstig zijn, ziet de messenger er doorgaans redelijk uniform uit op verschillende platforms.
Momenteel werkt de belfunctie buiten het chatscherm om. Naast de bekende lijst met chats is een lijst met telefoongesprekken in de app opgenomen. Hier staan de meest recente gesprekken en kunnen opgenomen gesprekken teruggeluisterd worden.

Tijdens een gesprek zijn de gebruikelijk opties aanwezig: Speakerphone, gesprek vervolgen met Bluetooth-headset, Bericht sturen, microfoon uitzetten.

WhatsApp bevat momenteel een informatiescherm voor ieder contact waarin je het telefoonnummer, de gedeelde media en een statusbericht kunt vinden. Waarschijnlijk wordt de informatie over gevoerde telefoongesprekken in dit scherm verwerkt, maar momenteel is het nog een losstaand scherm.

Er is geen nummerkeuzefunctie, een nieuw gesprek kan alleen met WhatsApp-contacten gestart worden. WhatsApp Call wordt geen concurrent van traditionele telefoonaanbieders, maar werkt als FaceTime Audio of Skype.

Beschikbaarheid
Tijdens een conferentie in oktober bevestigde WhatsApp-CEO Jan Koum dat WhatsApp Call in ontwikkeling is. Er moesten nog wat technische hordes genomen moeten worden. De belfunctie wordt in de loop van 2015 verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Screenshots ‘WhatsApp Call’ gelekt
Sluiten