Screenshots ‘WhatsApp Call’ gelekt

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Naast chatten wil WhatsApp je in 2015 ook via Voice over IP laten bellen. Het wordt dan mogelijk om een gesprek te starten met een WhatsApp-contact. Daarvoor wordt mobiele data (3G/4G) of WiFi gebruikt. De gesprekken kunnen ook opgenomen worden.

Er is al een beginnetje gemaakt met de belfunctie in de WhatsApp-app, maar deze is nog niet actief. De jongens van AndroidWorld haalden de aanwezig componenten voor ‘WhatsApp Call’ uit het installatieĀ­bestand en stelden een aantal screenshots samen.

Hoewel de screenshots van WhatsApp voor Android afkomstig zijn, ziet de messenger er doorgaans redelijk uniform uit op verschillende platforms.
whatsapp-call-android-dec2014-1Momenteel werkt de belfunctie buiten het chatscherm om. Naast de bekende lijst met chats is een lijst met telefoongesprekken in de app opgenomen. Hier staan de meest recente gesprekken en kunnen opgenomen gesprekken teruggeluisterd worden.

Tijdens een gesprek zijn de gebruikelijk opties aanwezig: Speakerphone, gesprek vervolgen met Bluetooth-headset, Bericht sturen, microfoon uitzetten.
whatsapp-call-android-dec2014-2
WhatsApp bevat momenteel een informatiescherm voor ieder contact waarin je het telefoonnummer, de gedeelde media en een statusbericht kunt vinden. Waarschijnlijk wordt de informatie over gevoerde telefoongesprekken in dit scherm verwerkt, maar momenteel is het nog een losstaand scherm.

Er is geen nummerkeuzefunctie, een nieuw gesprek kan alleen met WhatsApp-contacten gestart worden. WhatsApp Call wordt geen concurrent van traditionele telefoonaanbieders, maar werkt als FaceTime Audio of Skype.

Beschikbaarheid
Tijdens een conferentie in oktober bevestigde WhatsApp-CEO Jan Koum dat WhatsApp Call in ontwikkeling is. Er moesten nog wat technische hordes genomen moeten worden. De belfunctie wordt in de loop van 2015 verwacht.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  Het gaat er compleet anders uitzien op iOS, WhatsApp bouwt zijn interface met de elementen uit de SDK voor het specifieke OS.

 • Profielfoto
  IsSidha

  oude troep die z’n houdbaarheidsdatum al verloren heeft voordat het beschikbaar is
  dit kon met yahoo jaren geleden al, en er zijn al vele vele voor gegaan
  slechts zoethouders en dataminers voor het gepeupel
  :x

 • Profielfoto
  MisterM

  Voor gebruikers die onbeperkt bellen bij hun abonnement hebben is dit niet zo interessant meer, en naar mijn idee zijn dit er steeds meer daar nieuwe iPhone abonnementen dit vaak standaard hebben wil je het toestel gratis ontvangen. Data is het verdienmodel van de providers tegenwoordig. Dus onderweg wil je dit niet gebruiken. Thuis op de wifi is het handig !, echter waren er dan al meerdere alternatieven. FaceTime, FB, Skype, Viber, Enz. Voelt een beetje als mosterd na de maaltijd.

 • Profielfoto
  MisterM

  toevoeging: uiteraard is het wel sneller en makkelijker om dit thuis te gebruiken omdat waarschijnlijk al je vrienden, fam & kennisen whatsapp hebben en je ze niet hoeft over te halen zich in te schrijven bij een andere dienst.

 • Profielfoto
  iMad

  Algemeen voorwaarden:

  Uw gesprekken worden afgeluisterd en doorverkocht aan andere bedrijven.

 • Profielfoto
  Jer.War

  Deze screenshots heb ik een maand geleden op bepaalde fora gezien. Toen werden deze omschreven als developer beta screenshots en niet als gelekte foto’s ….