Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 december 2014

Rotterdam eerste Nederlandse 3D Flyover-stad in Apple Maps

Na Berlijn, Londen, Parijs en andere Europese hotspots, heeft Apple Rotterdam als eerste Nederlandse stad in 3D opgenomen in Maps. Het is nu mogelijk Rotterdam in 3D te bekijken en er overheen te vliegen met Flyover.

Er is ook een Flyover City Tour toegevoegd, daarmee zie je alle highlights in een stad. Rotterdam is zowel aan de iOS- als Mac-versie van Apple Maps toegevoegd. Ook de steden en dorpen die aan Rotterdam grenzen zijn in beeld gebracht, bij de grens met Delft houdt Flyover ongeveer op.

Flyover activeren in Apple Maps
Op de Mac is Flyover te activeren door in te zoomen op een stad en in het menu onderaan voor Toon 3D-kaart te kiezen. In Apple Maps op iOS kies je na een tik op de i-knop rechtsonder voor Sattelietweergave en daarna Toon 3D-kaart. Vervolgens kun je vrij zoomen en in 3D draaien.

Flyover City Tour is te activeren door op Rotterdam te zoeken, vervolgens op de pijl naast de spelt te klikken en te kiezen voor Flyover-tour.

Andere Nederlandse steden
Het is opmerkelijk dat Apple niet hoofdstad Amsterdam als eerste in 3D op de kaart heeft gezet. Wellicht was er in Rotterdam meer vanuit de lucht te zien. De havenstad is voorlopig de enige Nederlandse stad in Apple Maps, maar er worden regelmatig nieuwe steden toegevoegd.

[Hat tip: iCulture]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdam eerste Nederlandse 3D Flyover-stad in Apple Maps
Sluiten