Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 december 2014

Populaire iOS-app djay gaat pro op de Mac

De djay-apps van algoriddim zijn al lange tijd veelgebruikte software voor iPad- en iPhone-Deejays. Maar een echte DJ draait natuurlijk met zijn MacBook. Voor de iedereen die meer dan iOS wil, heeft de fabrikant daarom nu djay Pro voor de Mac uitgebracht.

Djay Pro bevat integratie met Spotify en iTunes. Metadata en CUE-tijden worden via iCloud gesynchroniseerd met de iOS-versies van djay. De iOS-gebruiker die de eerste stapjes op Mac zet, kan kiezen voor twee decks, maar ervaren diskjockeys toveren zo vier spelers op het scherm.

Integratie met Spotify was al langer in de iOS-versie van djay aanwezig, maar is nu voor het eerst naar de Mac gebracht. Muziek van Spotify werkt niet anders dan lokale muziek. De app voert snel een beats-analyse uit en doet zelfs suggesties voor de volgende te draaien plaat.

https://www.youtube.com/watch?v=zb_9oWa_0pM

Andere professionele functies zijn ondersteuning voor midi-controllers, USB-geluidskaarten met meerdere kanalen en de mogelijkheid om Audio Units plug-ins uit Logic en Garageband te gebruiken. Het publiek opzwepen of een MC aan het werk zetten kan ingebouwde ondersteuning voor een Microfoon of andere input. De interface is geoptimaliseerd voor Retina en Yosemite.

Djay Pro werkt op OS X 10.9 Mavericks of hoger en is te koop in de Mac App Store. Ter introductie is de app verkrijgbaar voor € 44,99. Niet goedkoop, maar wel goedkoper dan andere alternatieven zoals Traktor en Virtual DJ.

Reageer op artikel:
Populaire iOS-app djay gaat pro op de Mac
Sluiten