Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 december 2014
Leestijd: 1 minuut

Pixelmator-update: pinch to zoom en meer

Pixelmator, het populaire alternatief voor Photoshop op zowel OS X als iOS, is van een flinke update voorzien. Zowel de versie voor Mac als iPad hebben nieuwe functies en bugfixes gekregen. De updates dragen versienummer 3.3.1 op OS X en 1.0.2 op iPad.

De belangrijkste verbetering aan Pixelmator voor OS X is ondersteuning voor Pinch To Zoom zoals dat ook in OS X of iOS-apparaten gebruikt wordt. Zo wordt de lijn tussen iPad en Mac steeds dunner. Gebruikers met een MacBook of extern trackpad zullen dit een prettige toevoeging vinden.

Daarnaast kan nu makkelijker door vormen, gradients, en stijlen gescrolled worden en is de grootte van deze elementen ook aan te passen. De integratie met iCloud Drive is verbeterd, zodat iCloud Drive nu altijd zichtbaar is.

Ook de iPad-versie is verfijnd. Zo is het nu makkelijker om objecten te roteren. Wie zijn rotatie wil finetunen kan dat via een nieuwe optie in Format > Arrange. Ook wordt de EXIF-metadata van bestanden nu bewaard bij opslaan in iCloud Drive. Handig voor fotografen die onderweg veel foto’s bewerken.

Pixelmator werd eerdere deze maand door Apple uitgeroepen tot app van het jaar. Een complete changelog is te vinden op het Pixelmator-blog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Pixelmator-update: pinch to zoom en meer
Sluiten