Pixelmator-update: pinch to zoom en meer

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Pixelmator, het populaire alternatief voor Photoshop op zowel OS X als iOS, is van een flinke update voorzien. Zowel de versie voor Mac als iPad hebben nieuwe functies en bugfixes gekregen. De updates dragen versienummer 3.3.1 op OS X en 1.0.2 op iPad.

De belangrijkste verbetering aan Pixelmator voor OS X is ondersteuning voor Pinch To Zoom zoals dat ook in OS X of iOS-apparaten gebruikt wordt. Zo wordt de lijn tussen iPad en Mac steeds dunner. Gebruikers met een MacBook of extern trackpad zullen dit een prettige toevoeging vinden.

Daarnaast kan nu makkelijker door vormen, gradients, en stijlen gescrolled worden en is de grootte van deze elementen ook aan te passen. De integratie met iCloud Drive is verbeterd, zodat iCloud Drive nu altijd zichtbaar is.
pixelmator
Ook de iPad-versie is verfijnd. Zo is het nu makkelijker om objecten te roteren. Wie zijn rotatie wil finetunen kan dat via een nieuwe optie in Format > Arrange. Ook wordt de EXIF-metadata van bestanden nu bewaard bij opslaan in iCloud Drive. Handig voor fotografen die onderweg veel foto’s bewerken.

Pixelmator werd eerdere deze maand door Apple uitgeroepen tot app van het jaar. Een complete changelog is te vinden op het Pixelmator-blog.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  bbqwerty

  Mooie update, heb mijzelf al een aantal keer betrapt op het ‘pinchen’ terwijl dat niet lukte haha!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Van mij mogen ze nu wel eens met een hele nieuwe versie komen..

  Prima app maar ik word helemaal gek van de input velden die altijd geselecteerd blijven en niet reageren op het toetsenbord.

  Zo zwaar irritant, dan zet je bijvoorbeeld een brush waarde op nummertje 18 ( want met de pijltjes op het toetsenbord omhoog en omlaag drukken werkt niet ) – daarna maak je een selectie op het canvas maar als je daarna met de pijltjes-toetsen je selectie op het canvas wilt verplaatsen gaat dat niet werken omdat je cursus nog steeds in dat input-veld (18) van de brush staat te knipperen.

  :x

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik kan maar geen goed contrast onderscheiden met deze ultra donkere interface, mooi maar voor mij bijna onbruikbaar i.t.t. de dark mode van Yosemite.

 • Profielfoto
  Di May

  Desondanks de bijna dagelijkse lof voor deze applicatie
  geraak ik maar niet overtuigd van de zogenaamde merites ervan.

  Misschien omdat ik al te lang Photoshop gebruik.