Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 december 2014
Leestijd: 2 minuten

Obama’s kerst vereeuwigd met iPhone 6

Eens per jaar gaan de deuren van het witte huis open om de pers de kerstsfeer bij de president thuis te laten vastleggen. Een drukke bedoeling met hordes fotografen, lenzen en grote camera’s. Vakfotograaf Brooks Kraft besloot het dit jaar echter anders te doen.

In plaats van zijn DSLR, nam de fotograaf alleen een iPhone 6 en 6 Plus mee om Obama’s kerst vast te leggen. Grootste voordeel is volgens Kraft dat mensen natuurlijker reageren als je een foto met een smartphone maakt. Bij het zien van grote lezen bevriezen personen vaak en is de spontaniteit weg.

If you are looking to capture something candid, people are so used to seeing mobile devices that their reaction time is slower. You have a better chance of getting the shot, and that was the case at the White House.

Kraft gebruikte zijn iPhone 6 voor foto’s buitenshuis en de iPhone 6 Plus in kamers met weinig licht. Hij gebruikte geen flits of zoom. In een interview met TIME zegt de fotograaf zijn DSLR niet in te gaan ruilen voor een iPhone, maar dat hij erg tevreden was over de camera in Apple’s telefoon. De foto’s:

Agenten van de geheime dienst voor het witte huis.

Ook de tuin bevat kerstdecoraties.
President Lincoln met een ‘Winter Wonderland’.
Militairen staan in de gedecoreerde gangen.
De officiële White House Christmas tree. Er staan nog 25 andere kerstbomen in het witte huis.
Natuurlijk ontbreekt het vrijheidsbeeld niet in de boom.
Michelle Obama pakt samen met kinderen de kerstcadeau’s in.
Geen spoor van Obama, maar wel van zijn twee honden, in vorm van beeldjes.

Ook het personeel is druk met de decoraties.

Of de president ooit zelf de kans krijgt om met een iPhone te fotograferen is de vraag. Hij is om veiligheidsredenen nog steeds gebonden aan zijn inmiddels antieke BlackBerry.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Obama’s kerst vereeuwigd met iPhone 6
Sluiten