Obama’s kerst vereeuwigd met iPhone 6

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Eens per jaar gaan de deuren van het witte huis open om de pers de kerstsfeer bij de president thuis te laten vastleggen. Een drukke bedoeling met hordes fotografen, lenzen en grote camera’s. Vakfotograaf Brooks Kraft besloot het dit jaar echter anders te doen.

In plaats van zijn DSLR, nam de fotograaf alleen een iPhone 6 en 6 Plus mee om Obama’s kerst vast te leggen. Grootste voordeel is volgens Kraft dat mensen natuurlijker reageren als je een foto met een smartphone maakt. Bij het zien van grote lezen bevriezen personen vaak en is de spontaniteit weg.

If you are looking to capture something candid, people are so used to seeing mobile devices that their reaction time is slower. You have a better chance of getting the shot, and that was the case at the White House.

Kraft gebruikte zijn iPhone 6 voor foto’s buitenshuis en de iPhone 6 Plus in kamers met weinig licht. Hij gebruikte geen flits of zoom. In een interview met TIME zegt de fotograaf zijn DSLR niet in te gaan ruilen voor een iPhone, maar dat hij erg tevreden was over de camera in Apple’s telefoon. De foto’s:

Agenten van de geheime dienst voor het witte huis.
Agenten van de geheime dienst voor het witte huis.

Ook de tuin bevat kerstdecoraties.
Ook de tuin bevat kerstdecoraties.
President Lincoln
President Lincoln met een ‘Winter Wonderland’.
white-house-christmas-holidays-brooks-kraft-3
Militairen staan in de gedecoreerde gangen.
De officiële White House kerstboom. Er zijn nog 25 andere kerstbomen in het witte huis.
De officiële White House Christmas tree. Er staan nog 25 andere kerstbomen in het witte huis.
white-house-christmas-holidays-brooks-kraft-7
Natuurlijk ontbreekt het vrijheidsbeeld niet in de boom.
Michelle Obama pakt samen met kinderen de kerstcadeau's in.
Michelle Obama pakt samen met kinderen de kerstcadeau’s in.
white-house-christmas-holidays-brooks-kraft-13
Geen spoor van Obama, maar wel van zijn twee honden, in vorm van beeldjes.

Ook het personeel is druk met de decoraties.
Ook het personeel is druk met de decoraties.

Of de president ooit zelf de kans krijgt om met een iPhone te fotograferen is de vraag. Hij is om veiligheidsredenen nog steeds gebonden aan zijn inmiddels antieke BlackBerry.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Tony smeT

  Hopelijk worden er toch betere plaatjes geschoten, vet vind ik ze niet…

 • Profielfoto
  Targaryen

  De foto’s ogen inderdaad wat flets.

 • Profielfoto
  seek

  Walchelijk.

 • Profielfoto
  Afroman

  Fletse kleuren, geen plastiek in de mensen, weinig scherpte/diepte, veel ruis/wollige foto’s.

  Wat een sukkel de fotograaf. Had dan op z’n minst een Leica of een Fujifilm of een Canon G16 genomen of iets dergelijks. Dit ziet er niet uit.

 • Profielfoto
  GwnLee

  Ik ben een ontzettende leek als het aan komt op fotografie, maar is het zo’n groot verschil met een DSLR camera dinges of kramen de OMT-gebruikers boven mij onzin uit ?:p

 • Profielfoto
  Kees123

  Tuurlijk zullen er met DSLR camera’s veel mooiere en scherpere foto’s uit komen maar voor een smartphone vind ik dit erg mooie foto’s. Waarschijnlijk zijn de foto’s ook verlaagd in kwaliteit door het uploaden naar internet etc.

 • Profielfoto
  Zakske

  Dit zijn overduidelijk behoorlijk fletse en lelijke foto’s.

  Valt me trouwens wel vaker op; Apple praat steevast over de fantastische foto’s die je met een iPhone kunt maken, maar wat ik van vrienden ontvang is toch nog steeds behoorlijk slecht van kwaliteit. Geldt zelfs voor die met een 6 / 6 Plus zijn gemaakt.

 • Profielfoto
  ro_me

  Duidelijke non-reclame voor de iphone 6 (+)! Mag je in het witte huis fotograferen, kom je met dit! En wat nou groot voordeel, ziet er allemaal nep uit! Niets natuurlijks aan!

 • Profielfoto
  Roko

  Tja, nogal wiedes dat een dikke DSLR met dito lens betere plaatjes kan schieten dan een mobieltje met een micro lensje erin. Apple’s en peren;-)

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Ik ken een hoop (hobby) fotografen die het geld neerleggen voor een DSLR, maar geen verstand hebben van fotograferen. Dan liever iemand die verstand heeft van fotograferen met een mindere camera.
  Het gaat nog steeds om de persoon achter de lens.