Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 december 2014

Nieuwe jailbreak iOS 8.1.1 uitgebracht

Al is Apple nog zo snel, ontwikkelaars uit China vinden die nieuwe jailbreak wel. Nadat de Pangu-jailbreak in iOS 8.1.1 onklaar werd gemaakt, heeft een ander Chinees hackers­collectief een nieuwe jailbreak uitgebracht die ook met iOS 8.1.1 werkt.

De jailbreak heet Taig en is te downloaden op Taig.com. Zoals gebruikelijk bij nieuwe jailbreaks, werkt ook deze unthered jailbreak voor iOS 8.1.1 alleen op Windows en nog niet in het engels beschikbaar. Kan je niet wachten om te jailbreaken? Volg onderstaande how-to.

Veilig?

De eerste vraag die bij een jailbreak opkomt is; hoe zit het met de veiligheid? Veteraan in de jailbreak-community ‘MuscleNerd‘ heeft de code van Taig geïnspecteerd en komt tot de conclusie dat deze veilig is. Het enige punt van aandacht is het uitzetten van een Chinese App Store die de jailbreak standaard naast Cydia wil installeren.

iPhone voorbereiden

Voor het jailbreaken dienen een aantal voorbereidingen getroffen te worden:

 • Backup maken via iCloud of iTunes
 • Find my iPhone uitzetten: Instellingen > iCloud > Zoek mijn iPhone
 • Codeslot uitzetten ivm automatisch herstarten tijdens jailbreak-proces: Instellingen > Touch ID en toegangscode > Zet code uit
 • Vliegtuigmodus aan

Jailbreak starten

 • Download de jailbreak-software op een Windows-computer waar ook iTunes op geïnstalleerd is
 • Sluit je iPhone aan en open de jailbreak-tool door rechts op het icoon te klikken en te kiezen voor ‘Uitvoeren als Administrator‘ (Windows 7/8)
 • Schakel in het volgende scherm het onderste vinkje uit. Dit is voor de installatie van een Chinese App Store die je niet wil.
 • Druk op de groene knop om de jailbreak te starten.
  • Wacht tot het proces voltooid is. Dit duurde in onze test ruim een half uur.
  • De iPhone zal zichzelf één keer herstarten. Het lijkt daarna of de jailbreak op 60 procent blijft hangen, maar deze gaat gewoon verder.

  Opschonen, voltooien en bugs

  Nadat het proces voltooid is, zal je de melding krijgen dat de opslagruimte op de iPhone bijna vol is. Dit komt omdat de jailbreak bestanden heeft moeten verplaatsen. Negeer deze melding en open Cydia, dat zal de overbodige bestanden verwijderen en zorgen dat de ruimte weer terug is.

  De versie van de jailbreak die op moment van schrijven beschikbaar is (TaiGJBreak_1021), conflicteert met iCloud-fotobibliotheek. Alle foto’s worden opnieuw geupload na het jailbreaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe jailbreak iOS 8.1.1 uitgebracht
Sluiten