Nieuwe iCentre Wijchen in het teken van ‘smart home’

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Je kunt dit weekend naar de nieuwe Blendle Store in Utrecht om kranten te scheuren, maar ook naar de nieuwe winkel van Apple Premium Reseller iCentre in Wijchen. De winkel opent zaterdag 13 december om 09:30 uur zijn deuren aan de Burchtstraat 7.

Het is een pilot store die in het teken staat van ‘iCentre Home’. Dat wil zeggen dat je kunt ervaren hoe je met een app op je iPhone bijvoorbeeld de lampen aan doet, kachel hoger of lager zet of de TV bedient. Er is een huiskamer in de winkel ingericht waarbij alles ‘app enabled’ met elkaar verbonden is.

De huiskamer in de winkel
De huiskamer in de winkel

Ter ere van de opening is er ook een extraatje. Niet alleen apparaten in huis zijn met een iPhone te bedienen, de nieuwe BMW i3 ook. Ter ere van de opening staat deze voor de deur van de winkel. Medewerkers van iCentre laten het je daar zelf uitproberen.

De futuristische BMW i3 staat zaterdag voor de deur bij iCentre Wijchen.
De futuristische BMW i3 staat zaterdag voor de deur bij iCentre Wijchen.

Een ‘smart home’ is een trend die afgelopen jaar flink aan populariteit heeft gewonnen. Ook Apple doet mee met HomeKit dat tijdens WWDC 2014 werd geïntroduceerd. Bekende voorbeelden van apparatuur voor in een slim en verbonden huis zijn de Nest Thermostaat en Hue-lampen van Philips.

iCentre-wijchen-2
Verder ziet de winkel er vertrouwd uit

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  basand
 • Profielfoto
  basand

  Detail: Wijchen is een dorp, geen stad.;-)

 • Profielfoto
  Aiko

  iCentre Home? Oftewel; ook in het eigen huis gaan mensen nu zonder het te beseffen vrijwillig méér van hun privacy opgeven zodat bepaalde bedrijven nu weten hoe laat je naar bed gaat en hoe lang je je pizza bakt?

 • Profielfoto
  piddy4888

  Enorm goede reclame die i3… Ik heb letterlijk nog nooit zó een lelijke auto gezien… Wat een abominatie…

 • Profielfoto
  Floris78

  Wat een gave pilot!
  Leuk om ‘live’ te zien wat er allemaal mogelijk is.
  Leuk dat het doorgevoerd is naar andere merken zoals Philips, BMW, Sonos, etc.
  Tot vanmiddag!

 • Profielfoto
  demandiebakt

  Vind die BMW juist leuk weer eens echt iets anders en met durf! De rest van het Nederlands wagenpark (of toch zeker 99%) bestaat uit zilvergrijze lease Vinex wagens.
  En die store, ook een tof idee.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  En helemaal off-topic, maar die BMW rijdt echt fantastisch, ding zit leuk aangekleed ver boven mijn budget, maar als ik elektrisch wilde rijden zou dit hem worden!
  Mooi of lelijk is persoonlijk, maar het is wel vernieuwend, en geeft goed aan dat er een heel ander soort auto rijdt.