Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 16 december 2014

Nest werkt nu met spraak en Google Now

Aan Siri vragen om de verwarming wat lager te zetten wordt met Apple’s HomeKit ongetwijfeld mogelijk, maar wie nu al tegen zijn thermostaat wil praten kan dat met Nest en de Google iOS-app. Het apparaat werkt nu met Google Now en gesproken commando’s.

Google kondigde de nieuwe functies voor zijn Nest Thermostaat vandaag aan. Met Google Now wordt Nest slimmer. De dienst weet aan de hand van je leefpatroon wanneer je thuis bent en past de temperatuur daar alvast op aan. Een functie die ook in veel andere slimme thermostaten te vinden is.

Spraakcommando’s zijn voorlopig alleen in het engels beschikbaar, maar een beetje Apple-gebruiker heeft daar door Siri natuurlijk geen problemen meer mee. Google Now en spraakcommando’s werken met de Google-app voor iOS, een Google-account is verplicht.

Om Google Now en spraakcommando’s te activeren dient je Google-account gekoppeld te worden aan Works With Nest. Dat is via de gelijknamige pagina te regelen. Google heeft ook een overzicht van alle beschikbare spraakcommando’s online gezet.

Nest is opgericht door Tony Fadell, de geestelijk vader van de iPod. Het werd begin 2014 door Google gekocht en won pas nog een award voor beste product van 2014.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nest werkt nu met spraak en Google Now
Sluiten