Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 14 december 2014

Movie Explorer: inzicht in je films

Bij OMT worden we altijd blij wanneer we zien dat onze bezoekers toffe iOS- of Mac-apps maken. Een paar jaar geleden ontstond het destijds populaire iNap van Moop op OMT, vandaag laten we Movie Explorer zien van BetaMagic, in het echte leven Ron Elemans.

Movie Explorer doorzoekt je interne, externe en netwerk harde schrijven naar filmbestanden van het formaat .m4v, .avi, .mp4 en .mkv. Met de gevonden informatie wordt een filmdatabase gevuld die verrijkt wordt door de titels en metadata te matchen met de Internet Movie Database (IMDB).

Mijn enigszins eenzijdige filmbibliotheek in Movie Explorer

Dankzij de informatie van IMDB kun je je films doorzoeken op titel, acteur, crew en studio en zie je in een oogopslag in welke films een acteur nog meer speelt. In de iTunes-achtige linker kolom kun je eenvoudig filteren op genre, land van herkomst en rating. Ook dubbele bestanden worden inzichtelijk gemaakt, wat een hoop schijfruimte kan besparen.

Waar ik met Movie Explorer tegen aan liep, is dat het programma iets te enthousiast was met matchen, waardoor een aantal eigen gemaakte video-interviews in de bibliotheek verschenen met spectaculaire titels als “The gates of Hell” en “Porky’s Revenge”. Wanneer jouw video-bestanden voornamelijk afkomstig zijn van torrents, Popcorn Time en dergelijke, zul je hier waarschijnlijk weinig last van hebben.

Ron heeft Movie Explorer in z’n vrije uurtjes gemaakt en biedt het helemaal gratis aan via de Mac App Store. No strings attached.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Movie Explorer: inzicht in je films
Sluiten