Mijlpaal voor Telegram; 1 miljard berichten per dag

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Telegram was dé hype nadat WhatsApp door Facebook overgenomen werd. In plaats van doodbloeden, maakt de messenger flinke groei door. Naar eigen zeggen komen er per week een miljoen nieuwe gebruikers bij op de chat-app die privacyvriendelijk zegt te zijn.

De Russische app levert momenteel 1 miljard berichten per dag af naar vijftig miljoen actieve gebruikers. Dat lijkt veel, maar valt in het niet bij WhatsApp dat maandelijks 600 miljoen actieve gebruikers heeft. Telegram bestaat echter per 16 maanden, terwijl WhatsApp sinds 2009 operationeel is.

Het aantal berichten per dag is bij WhatsApp ook een stuk hoger. Volgens de laatste cijfers levert de chatdienst die inmiddels van Facebook is 44 miljard berichten per dag af. Telegram is desalniettemin blij met de mijlpaal en belooft de app gratis en vrij van reclame te houden.
telegram-wide
In tegenstelling tot WhatsApp, werkt Telegram op zowel iPhone als iPad en ook op de desktop en het web. Omdat de API open is kan iedereen zijn eigen app maken. Er zijn veel officiële en onofficieel apps.

Telegram rolde recent een aantal nieuwe functies uit, waaronder chatten met alleen een gebruikersnaam via Telegram.me, het makkelijk kunnen switchen van telefoonnummer en zwaardere versleuteling voor doorgestuurde berichten.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  belfortmac

  Telegram werkt uitstekend, maar aangezien maar een contact in mijn phone het gebruikt, en de andere WhatsApp is de keuze natuurlijk snel gemaakt.

  De wil om over te stappen is jammer genoeg bij veel mensen niet aanwezig.

 • Profielfoto
  iMachia

  Wie mij wil bereiken gebruikt (dus maar) Telegram. Ik laat mij door de terreur van de meerderheid niet dwingen om Whatsapp te gebruiken.

  En anders is er ook nog zoiets als een SMS…..

 • Profielfoto
  ralpharma

  Leeft Hemlis nog?

 • Profielfoto
  Jm1996

  De Russische app

  “While the Durov brothers were born in Russia, as were some of the key developers, Telegram is not connected to Russia – legally or physically. Telegram’s HQ is in Berlin.”

  Bron: https://telegram.org/faq#q-what-is-telegram-what-do-i-do-here

  Dat maakt het een Duitse app?

 • Profielfoto
  Hydræ

  Telegram is uiteindelijk minder beperkt dan WhatsApp. Heel leuk is dat je eigen uitbreidingen kunt bouwen met hun API. Met veel alternatieven voor WA kun je iemand vinden op gebruikersnaam ipv. je persoonlijke 06 nummer.

  Waarom mijn contacten bij Whatsapp blijven is me onduidelijk.. het zal wel iets met een meerderheid hebben te maken. Maar zo veranderd er nooit iets. En wel klagen over privacy dat het FB conglomeraat alles in handen heeft.

 • Profielfoto
  AlmeerMac1

  Het is een Duitse app en geen Russische

 • Profielfoto
  MTCHLL

  Ik heb helemaal geen chat app meer op mijn telefoon.

  Facebook messenger kan via de browser en berichtjes sturen via sms in plaats van Telegram/Whatsapp.

  Ik heb wel Whatsapp op de computer met een emulator om af en toe groepsgesprekken te lezen.

 • Profielfoto
  SvS

  Ik gebruik t allebei, met voorkeur voor Telegram ivm communicatie op ipad/imac. Ook met mensen die geen smartphone hebben. Dus daarin heeft Telegram voorsprong gemaakt. WhatsApp is niet van plan om het multiplatform te maken. Meeste mensen hebben echter genoeg aan communicatie-app op hun mobiel…

 • Profielfoto
  polansky

  WhatsApp of Telegram…..

  Is eigenlijk niets meer dan NSA vs. FSB.
  Ik geloof dat ik dan toch liever heb dat de Amerikanen over mijn gegevens beschikken. Die Russen vertrouw ik nog minder.

 • Profielfoto
  polansky

  @AlmeerMac.

  Nee niet waar. Is Russisch:

  “Telegram heeft geen verdienmodel. Eén van de medeoprichters, Pavel Durov, – die eerder Vkontakte, het Russische Facebook, begon – zorgt voor de financiën. Geld heeft hij door de verkoop van Vkontakte aan een Russische zakenman. Als het geld op is, dan wil Telegram aan zijn gebruikers vrijwillige donaties vragen.”

  Het is dus lood om oud ijzer.

  Of je laat je bespioneren door Amerika met Facebook, of je laat je bespioneren met de Russische facebook variant Vkontakte’ en daarmee door de Russen.

  @Ralpharma
  Ja Heml.is leeft nog en is in closed beta.
  Zit er zelf ook op te wachten. Lijkt me tot nu toe nog de meest betrouwbare messenger.
  https://hemlismessenger.wordpress.com

 • Profielfoto
  AlmeerMac1

  @ polansky

  Telegram Messenger LLP is an independent nonprofit company based in Berlin, Germany, which is not connected to VK.

  Hemlis is inderdaad een mooi initiatief, alleen is nog steeds wachten wanneer ie beschikbaar gaat komen.

 • Profielfoto
  SvS

  Zucht, wanneer houdt men op over Vkontakte? Telegram is niet verbonden met Vkontakte. En ze zitten idd in Berlijn.

  Hemlis, ik geloof er allang niet meer in. Het is hier WA of Telegram. En in Azie hebben ze weer andere apps. Etc… en hoe denkt Hemlis de markt te veroveren. Mja.