Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 december 2014

Mijlpaal voor Telegram; 1 miljard berichten per dag

Telegram was dé hype nadat WhatsApp door Facebook overgenomen werd. In plaats van doodbloeden, maakt de messenger flinke groei door. Naar eigen zeggen komen er per week een miljoen nieuwe gebruikers bij op de chat-app die privacyvriendelijk zegt te zijn.

De Russische app levert momenteel 1 miljard berichten per dag af naar vijftig miljoen actieve gebruikers. Dat lijkt veel, maar valt in het niet bij WhatsApp dat maandelijks 600 miljoen actieve gebruikers heeft. Telegram bestaat echter per 16 maanden, terwijl WhatsApp sinds 2009 operationeel is.

Het aantal berichten per dag is bij WhatsApp ook een stuk hoger. Volgens de laatste cijfers levert de chatdienst die inmiddels van Facebook is 44 miljard berichten per dag af. Telegram is desalniettemin blij met de mijlpaal en belooft de app gratis en vrij van reclame te houden.

In tegenstelling tot WhatsApp, werkt Telegram op zowel iPhone als iPad en ook op de desktop en het web. Omdat de API open is kan iedereen zijn eigen app maken. Er zijn veel officiële en onofficieel apps.

Telegram rolde recent een aantal nieuwe functies uit, waaronder chatten met alleen een gebruikersnaam via Telegram.me, het makkelijk kunnen switchen van telefoonnummer en zwaardere versleuteling voor doorgestuurde berichten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mijlpaal voor Telegram; 1 miljard berichten per dag
Sluiten