Microsoft brengt MSN-apps voor iOS uit

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Nee, geen MSN Messenger. Dat is echt klaar. Tegenwoordig is MSN ook de verzamelnaam voor allerhande Microsoft-diensten. Met een set nieuwe iOS-apps die vandaag zijn uitleg­bracht, biedt Microsoft ook iPhone- en iPad-gebruikers toegang tot deze diensten.

De nieuwe apps zijn MSN Gezondheid, Geldzaken, Eten en drinken, Sport en Nieuws. Alle apps bevatten een selectie nieuws over het onderwerp, maar ook extra’s. Zo kan in de Sport-app een club gevolgd worden en trackt de Gezondheid-app ook je stappen en workout.

De app Eten en drinken is een combinatie tussen een kookboek met video’s, wijngids en een boodschappenlijstje. Geldzaken kan aandelen volgen en bevat een aantal hulpprogramma’s zoals een hooicalculator en pensioen­planner. In nieuws lees je artikelen gesorteerd op diverse thema’s.

msn-sport
MSN Sport.
msn-gezond
MSN Gezondheid en fitness.
msn-etendrinken
MSN Eten en drinken.
MSN Geldzaken.
MSN Geldzaken.
msn-nieuws
MSN Nieuws.

De apps zijn onderdeel van de nieuwe strategie van Microsoft. Daarbij zijn iOS en Android even belangrijk als eigen besturingssystemen. Dit was al merkbaar met de release van Office voor iOS, maar breidt zich nu verder uit met de MSN-apps die ook op Windows Phone aanwezig zijn.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  Microsoft is echt bijzonder goed bezig sinds Satya Nadella aan het roer staat. Ze accepteren vanaf vandaag ook Bitcoin betalingen.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Ik vraag me af wie dit ĂĽberhaupt gebruikt. En vooral dat je een iPhone hebt.

 • Profielfoto
  iDeMi

  Niet eens voor niks komt dit op mijn iOS devices.

 • Profielfoto
  csteelooper

  @Icydragon68 Best veel mensen, hoor. Zelfs mensen die geen mobiele apparatuur op Windows hebben. De iPhone is in de zakelijke markt een grote speler en dit geldt eveneens (in ieder geval in de USA) voor MSN. Dus het is niet zo dat ze het voor niets hebben gedaan…

  @iDeMi Zo, en ben je blij dat je deze nietszeggende mededeling hebt gedaan?

  @Raymon ik denk dat je weer last hebt gehad van een dwangmatige autocorrect:

  (…) Met een set nieuwe iOS-apps die vandaag zijn uitleg­bracht,(…)

  Ik denk dat “uitleg-bracht” “uitgebracht” had moeten zijn…:P

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Oogt mooi en zinvol. Microsoft is zeker goed bezig op een aantal vlakken. Zeker niet meer de enge partij die het was. In deze tijden van social mining waarin mijn profiel steeds boeiender wordt vraag ik me onwillekeurig wel direct af wat er met mijn invoer gebeurt. Zal ik nog eens induiken.