Meer WiFi-fixes in aankomend OS X Yosemite 10.10.2

Door: Raymon Mens - 11 reacties

De wispelturigheid van de Wi-Fi is het grootste probleem waar gebruikers van OS X Yosemite last van hebben. Apple loste een deel van de problemen op in OS X 10.10.1, maar uit een peiling onder 1400 lezers blijkt dat nog lang niet alle problemen verholpen zijn.

Apple is zich hiervan bewust en heeft in de eerste beta van OS X Yosemite 10.10.2 opnieuw oplossingen voor de WiFi-problemen opgenomen. De beta van OS X 10.10.2 werd afgelopen nacht uitgebracht. Ontwikkelaars kunnen deze nu testen voordat iedereen de update over enkele weken krijgt.

Volgens analyse van een Wi-Fi expert worden de problemen veroorzaakt door nieuwe Peer-to-peer diensten als AirDrop en Handoff. De draadloze netwerkkaart zou hierdoor erg veel verbindingen in de lucht moeten houden, wat niet altijd zonder probleem lukt. Uitzetten van P2P Wi-Fi helpt soms.
wifi-10101

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Targaryen

  En van de eerste keer ook meteen een fix voor iTunes? Ik mag elke week twee keer mijn iTunes Match uitschakelen en terug inschakelen omdat er een ‘onbekende’ fout optreedt.

 • Profielfoto
  flappah

  @Targaryen, al contact opgenomen met iTunes Support? Ik heb ooit, lang terug, ook wel eens ‘onbekende fouten’ icm iTunes Match gehad. Veelal had dat uit te staan met synchronisatieproblemen tussen je lokale library en de cloudversies. Support loste dat echter zo op.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Ik heb het probleem sinds ik geüpdatet heb naar Yosemite. Ik heb het constant als ik verander van Wi-Fi verbinding. Kom ik zondag op mijn studentenkamer, krijg ik het en nu kom ik thuis na een week en ik heb het opnieuw. Wi-Fi is Wi-Fi, toch?

 • Profielfoto
  koen

  Wat @flappah zegt, contact opnemen met Apple, of in ieder geval hier je problemen doorgeven: http://www.apple.com/feedback/macosx.html

 • Profielfoto
  Targaryen

  Ik heb dat formulier ingevuld. Ik heb iTunes Match nu opnieuw ingeschakeld. Hopen dat het nu niet meer voorkomt. Het probleem is alleszins ruimschoots verspreid op het internet, dus ik ben niet de enige. Tot zover niets anders dan teleurstelling deze maand met Apple. Eerst mijn iPhone 6 die slecht geassembleerd was, dan mijn nieuwe MacBook waarvan de MagSafe niet werkte en nu dit.

 • Profielfoto
  patrickmaur3r

  Wifi bestaat nu toch al een tijdje en ik snap niet zogoed hoe het kan dat in een nieuw besturing systeem wat voortborduurt op een vorige versie het wifi z’n drama kan worden. bugs zijn er altijd maar dit vind ik wel heel slordig. jammer

 • Profielfoto
  Balsjer

  Apple moet zorgen dat ze eerst de belangrijkste onderdelen testen van een nieuw besturingsysteem. Wifi is nu eenmaal niet de sterkste kant van Apple. Het uitbrengen elk jaar van een nieuw besturingsysteem, is sowieso al overdone. Het is prima dat men ook eindgebruikers laat testen maar, die weten over het algemeen niet waar ze op moeten letten en aandacht aan moeten besteden. Testen gebeurd door proffesionals / ontwikkelaars en, daarna mag je gewone gebruikers laten testen, mits ze weten waar extra op te letten. Voorlopig blijf ik wel op Mavericks en Mountain Lion doorwerken todat Yosemite is doorontwikkeld.

 • Profielfoto
  Nikita

  Doet me denken aan OS X 10.5 Leopard; die had in het begin op de witte MacBooks ook zo’n bug waarbij de WiFi verbinding telkens werd verbroken en opnieuw werd opgezet. Dat duurde toen volgens mij ook nog best een tijdje voordat ze dat hadden opgelost.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Ik heb van ellende een nieuwe router gekocht. Werkt nu prima. Beetje jammer dat wel.
  Nu nog een fix voor mail (context menu van links werkt niet), Notification center (geen all day events zichtbaar), Finder (stabiliteit) en een flinke hand irritante kleine bugs.

 • Profielfoto
  csteelooper

  @Patrickmaur3r Wi-Fi bestaat inderdaad al rijkelijk lang. Maar wat nog niet zo erg lang bestaat, en al helemáál niet bij Apple, is Wi-Fi Direct, soms ook P2P Wi-Fi genoemd (Peer-to-peer Wi-Fi, niet te verwarren met een Ad-Hoc netwerk in de 802.11-specificatie).

  De Wi-Fi-problemen in Yosemite doen zich met name voor op Macs waar WiFi Direct voor ondersteund wordt, omdat er klaarblijkelijk een softwareprobleem is met de driver die díe functie verzorgt, in combinatie met bepaalde chipsets. Voor wat betreft de Wi-Fi-ondersteuning in Yosemite is dit dus ook zeker geen ‘voortborduren op’, want eerdere versies van OS X voorzagen niet in ondersteuning voor Wi-Fi Direct. Ook niet als dit al wel zou kunnen voor de hardware.

  Los van al het bovenstaande zou ik het inderdaad geen slechte zaak vinden als de upgrade cycle ietwat lager kwam te liggen. Zeg maar zoals de tijd tussen Tiger en Leopard. Maar da’s weer een heel ander verhaal.

  @iAmRenzo als een en ander nu wel werkt, waarom is het dan jammer dat je een nieuwe router hebt gekocht? Waarschijnlijk heb je er op meerdere fronten profijt van…
  Voor wat betreft je problemen in Finder, Mail en Notification Centre: m’n Pa en Ma draaien Yosemite en hebben geen van deze issues. Dus ook die doen zich kennelijk niet bij iedereen voor…

 • Profielfoto
  Mac-Eddy

  Ik gebruik airplay met iTunes op m’n iMac en Libratone speakers. Om de haverklap connektie verlies. Was voordien zeldzaam. Ik moet dan wifi aan en uit zetten om de speakers weer actief/zichtbaar te krijgen in iTunes…. grrrrr.