Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 december 2014

MedicijnAlarm maakt pillenkuur een peulenschil

De zorg wordt vaak genoemd als sector waar slimme apps en toepassingen een groot verschil kunnen maken. Een van die toepassingen is een medicijnwekker voor de iPhone. Deze geeft je een seintje wanneer het tijd is om je medicijnen in te nemen.

Uit een samenwerking tussen informatici en farmaceuten is MedicijnAlarm ontstaan. Deze app geeft niet alleen seintjes, maar bevat ook een database van medicijnen. Dat bespaart je in lijsten zoeken naar ingewikkelde namen of barcodes overtikken. Het scannen van het doosje is genoeg.

Naast het eenvoudige gebruik, waarborgt dit ook correcte informatie en dat is bij geneesmiddelen niet overbodig. De database wordt aangevuld door de community en gevalideerd door farmaceutisch personeel. Als een medicijn niet gevonden kan worden, kan een foto en omschrijving verzonden worden.

De app doet verder wat je van een moderne medicijnwekker mag verwachten. De dag is opgesplitst in verschillende innamemomenten en aan ieder moment kan een hoeveelheid medicijnen toegevoegd worden. Zeker voor wie een tijdelijke kuur ondergaat of veel verschillende medicijnen inneemt, is het snel kunnen toevoegen met de barcodescanner een uitkomst.

In de privacy policy staat te lezen dat data de app niet verlaat. Barcode’s worden lokaal gematcht. De medicijnendatabase wordt regelmatig vernieuwd. De app is geoptimaliseerd voor iPhone 6 (Plus), maar heeft daardoor op kleinere iPhones een paar grafische missers. De werking is verder prima. Als je een snelle medicijnwekker zoekt, is dit een goede kandidaat.

Downloaden
MedicijnAlarm is te downloaden in de App Store en geschikt voor iPhone en iPod Touch. De app vereist minimaal iOS 7.0.

Reageer op artikel:
MedicijnAlarm maakt pillenkuur een peulenschil
Sluiten