‘Massaproductie Retina MacBook Air start begin 2015’

Door: Raymon Mens - 13 reacties

Naast de Apple Watch, zit er begin volgend jaar waarschijnlijk nog een mooi nieuwe Apple-product in de pijpleiding. De massaproducitie van de 12-inch Retina MacBook Air zal volgens het wisselend betrouwbare DigiTimes in de eerste maanden van 2015 beginnen.

Het Taiwanees Quanta Computer wordt naar verluidt verantwoordelijk voor het grooste deel van de productie van de Retina MacBook Air. De Apple Watch rolt ook bij Quanta van de band, wat een gelijktijdige release van de producten aannemelijk maakt.

DigiTimes baseert zich informatie uit de productieketen van Apple. Deze bronnen claimen dat na enkele proefruns het rendement voldoende is om de commerciële productie te starten. Volgens dezelfde bronnen waren er eerder problemen met het produceren van de dunne behuizing.
MacBook Air Gold goud 16x9
De Retina MacBook Air zou volgens eerdere geruchten voorzien zijn van een nieuwe Intel Broadwell-chip. Deze heeft geen actieve koeling nodig, maar levert wel genoeg processor- en grafische kracht. Ook zou de aankomende MacBook Air net als de iPhone en iPad in de kleuropties zilver, spacegrijs en goud verkrijgbaar zijn.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  wdele

  Goud?? gadverdamme…

 • Profielfoto
  One thing less

  @wdele:
  Niet zemelen. Je kunt nog steeds de zilver of spacegrijjs kiezen. Dan kopen anderen de goudkleurige wel.

 • Profielfoto
  bigkevx2

  Smaak?? Persoonlijk!

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Een retina MacBook Air zou wel wat overlap creëren in de laptop-Mac lineup. Het zou me niets verbazen als de 13″ MacBook Pro of verdwijnt, of dat de hele 13″ MacBook Pro net als de 15″ een grote specbump (en een prijsbump) omhoog krijgt.

  Bijvoorbeeld:

  • MacBook Air met standaard 8GB niet-upgradebaar geheugen, Broadwell-Y Core M processor, GT3 GPU, standaard 256GB SSD – standaard config ~€1000
  • 13″ MacBook Pro met standaard 8GB geheugen, upgradebaar naar 16GB, Broadwell-U processor, GT3, standaard 512GB SSD – standaard config €1500
  • 15″ MacBook Pro met standaard 16GB geheugen, upgradebaar naar 32GB, Broadwell-H processor, GT3e of GT3e + andere GPU, 1TB SSD – standaard config ~€2000, +tweede GPU ~€2500

  En ergens hoop ik nog op een nieuwe 17″ MacBook Pro, maar die zal wel niet komen…

 • Profielfoto
  seek

  Waarom is gelijktijdige release aannemelijk? Verschillende producten komend van één bedrijf; dat meen je toch niet?

 • Profielfoto
  MEEUW

  En er komt ook : een ipad + van 12″ volgens bronnen.
  Lijk me sterk dat beide er komen.

 • Profielfoto
  sunapple

  Spacegrijs lijkt mij wel gaaf. Verder lijkt mij het niet vreemd als de volgende Air retina krijgt, de vraag wordt alleen wat ze hiervoor gaan vragen. De vanaf prijs van 929 is nu erg aantrekkelijk, maar die zal wel wat hoger worden… Of ze moeten de oude blijven verkopen voor ~850?

 • Profielfoto
  plonserd

  Mijn 2008 15″ MBP begint het steeds lastiger te krijgen en m’n centjes liggen klaar voor een upgrade:)
  Ik hoop dat m’n MBP het nog uithoudt tot wanneer er iets concreet bekend raakt over de nieuwe generatie MBA. Meer en meer geneigd om een top spec MBA 11″ te bestellen, maar ik heb nog wel een klein beetje geduld over.

 • Profielfoto
  plonserd

  Het retinascherm kan me trouwens niet zoveel schelen, ben gewoon benieuwd of de nieuwe generatie kan uitgebreid worden tot 16GB RAM. Zou wel eens de 12″ Powerbook kunnen zijn die ik toen niet kon betalen:p

 • Profielfoto
  Dorkiban

  Ik ben normaal niet zo’n zeikert als het om taal gaat, maar dit artikel lijkt wel een enorme haastklus te zijn geweest: ‘De massaproducitie van de 12-inch Retina …’, ‘Het Taiwanees Quanta Computer’, ‘verantwoordelijk voor het grooste deel’

  Maar iedereen is denk ik aan vakantie toe…

 • Profielfoto
  HanH

  Dorkiban, dan stuur je de auteur toch gewoon even een berichtje (klik op de naam, stuur bericht)? Ook weer gefixt zonder als zeikerd over te komen.

  Mijn vriendin zou zeker de gouden willen hebben, ze wacht al tijden op een (voor haar) esthetisch acceptabele vervanger van haar witte macbook unibody.

 • Profielfoto
  Xenophon

  Bij mijn weten was de witte Macbook de ‘crackbook’. (Ofwel plastiek).

  En ‘unibody’ is enkel voor de metalen uitvoering; dat was de eerste waarbij alles uit 1 blok bestond.

  Gewoon ter zijde…

 • Profielfoto
  Soulshaker

  @Xenophon , er is wel degelijk een witte plastic unibody macbook

  http://gizmodo.com/5386688/unibody-apple-macbook-review