‘Massaproductie Apple Watch loopt voor op schema, start in januari’

Door: Raymon Mens - 4 reacties

De Apple Watch zou wel eens sneller dan gedacht te koop kunnen zijn. Volgens nieuwe info van United Daily News draaien de fabrieken van Quanta, waar de Apple Watch gemaakt wordt, momenteel warm om in januari met de massaproductie te starten.

Apple zou een flinke meevaller hebben gehad in het rendement van de productie. In de Taiwanese fabrieken van Quanta wordt ondertussen extra personeel geworven om met 10.000 fabrieksarbeiders in januari drie tot vijf miljoen Apple Watches klaar te hebben. Verwacht wordt dat dit later oploopt naar 40.000 medewerkers en 24 miljoen horloges.

Volgens Apple komt het horloge ‘begin 2015’ op de markt, maar retail-topvrouw Angela Ahrendts heeft gehint naar een verschijning in de lente. Toch is zijn er ook signalen dat Apple’s horloge eerder zal verschijnen.

Er was geen gebrek aan aandacht voor de Apple Watch.
Apple Watch tijdens een hand-on evenement in Parijs. 

Nadat ontwikkelplatform WatchKit uitkwam, worden er regelmatig betaversies van iOS 8.2 met ondersteuning voor de Apple Watch vrijgegeven. Ook wordt er modebewust personeel geworven om de Apple Watch-afdeling van de Apple Store te bemannen.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  THX-1138

  Als het aantal reacties op dit artikel het enthousiasme voor de Apple Watch representeert, dan heb ik er een hard hoofd in of dit ding gaat slagen.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Persoonlijk kan ik niet wachten om mijn Pebble te vervangen. Voor mij is deze veruit de mooiste van alle smartwatches die ik al gezien heb.

 • Profielfoto
  Marijn100

  Dit is echt een product dat ik denk: De tweede generatie zal wel beter zijn. Ben op dit moment nog erg blij met m’n pebble!

 • Profielfoto
  Buzz

  24 miljoen horloges in een jaar vind ik ook wel erg veel. Van de eerste iPhone werden er “maar” een paar miljoen in het eerste jaar verkocht, en ik denk dat de hype een stuk groter was, en veel meer mensen toen een nieuwe telefoon nodig hadden dan nu een nieuw horloge.