Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 29 december 2014

iTunes-content 14 dagen ‘gratis’ proberen

Het Europese consumentenrecht is nu echt doorgedrongen tot de iTunes Store, Mac App Store, App Store en iBook Store. Dit betekent dat gekochte content zonder opgaaf van reden ‘retour’ gestuurd kan worden tot 14 dagen nadat het ontvangstbewijs in de mail valt.

De Duitse website iFun is hier achtergekomen door de recent gewijzigde iTunes-aankoopvoorwaarden door te ploegen. Het retourrecht geldt niet voor zaken die je met een iTunes Cadeaucode aanschaft.

De gevolgen van de nieuwe regels zijn voornamelijk voor de makers van content en de ontwikkelaars. Retour gestuurde content wordt namelijk niet door Apple uitbetaald. Van Hollanders is bekend dat ze een ‘gratis is beter’ mentaliteit hebben, maar hoe zit dat eigenlijk bij Belgen?

Apps, muziek, iBooks en films die je retour gestuurd hebt, blijven op je Mac of iOS-apparaat staan. Je ontvangt echter geen updates meer en je kunt geen back-up meer terugzetten.

retour sturen doe je via reportaproblem.apple.com

Om je retourrecht uit te oefenen heeft Apple een speciale webpagina ingericht. We weten niet of Apple maatregelen heeft genomen om misbruik te voorkomen, maar je kunt het er beter niet op aan laten komen…

Reageer op artikel:
iTunes-content 14 dagen ‘gratis’ proberen
Sluiten