Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 december 2014
Leestijd: 1 minuut

iPhone kan zijn eigen val gaan breken

Hoewel Gorilla Glass ieder jaar sterker wordt en de volgende iPhone misschien wel een scherm van saffierglas krijgt, blijven gebarsten schermen een probleem. Als een telefoon op een verkeerd punt terecht komt, zijn een boel barsten in het scherm het gevolg.

Apple heeft een slimme manier bedacht om dit in de toekomst te voorkomen. Als aanvulling op sterker glas, kan de iPhone straks zijn eigen val breken. Door middel van de trilsensor kan de telefoon snel in de lucht draaien om in een positie te vallen die de minste schade oplevert.

Apple heeft een patent toegewezen gekregen waarin de techniek omschre­ven wordt. Een iPhone zou in de lucht kunnen draaien om het display te beschermen. Bij een val worden de barometer, gyroscoop en acc­eler­o­me­ter ingezet om te bepalen hoe lang en hard de trilmotor moet vibreren om de val te breken. Het patent werd in 2012 aangevraagd.

Schietstoel

De trilmotor is maar het begin. Apple heeft nog meer manieren bedacht om de impact van een val te minimaliseren. Zo wordt in het patent een accu die bij vallen uit de iPhone kan schieten omschreven. Een soort van schietstoel met als doel de telefoon te draaien.

Heel creatief, maar of we de uitschietende accu terug gaan zien in de volgende iPhone? Waarschijnlijk niet. De accu van de iPhone is nooit uitneembaar of los geweest. Het gebruiken van de trilmotor is een stuk logischer, al brengt de iPhone-maker lang niet alle patenten in de praktijk.

Accu als ‘schietstoel’.

[Hat tip: Apple Insider]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone kan zijn eigen val gaan breken
Sluiten