Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 15 december 2014

iPhone 6 (Plus) gevoelig voor magneten

Accessoires die middels een magneet op hun plaats blijven zitten zijn al jaren verkrijgbaar. Toch dienen bezitters van een iPhone 6 (Plus) voorzichtig te zijn met gebruik van magneten bij hun toestel. Een aantal gebruikers melden problemen met de camera en NFC.

Bij de iPhone 6 zou de NFC-chip verstoord worden bij het gebruik van mag­netische accessoires. Bij de iPhone 6 Plus raakt de optische stabilisator van de camera tijdelijk ontregeld. Logisch, want magneten hebben altijd invloed op straling en trekken componenten met ijzer, zoals een lens, aan.

Apple heeft de invloed van magnetisme op de nieuwe iPhones slechts summier met fabrikanten en gebruikers gecommuniceerd. Een support-document dat problemen met de camera omschrijft, bevat sinds enkele maanden deze passage:

With iPhone 6 Plus, a metallic case or magnetic lens could interfere with optical image stabilization. If you have a metallic case or magnetic lens attachment, try taking a picture without it. Then compare the quality.

Het effect van magnetische accessories is in onderstaande video goed te zien. Zodra een magnetische lens aangebracht wordt, raakt de optische stabilisatie ontregeld. Opmerkelijk genoeg komt het niet bij alle magnetische accessoires voor, alleen bepaalde sterke magneten lijken invloed te hebben.

[Hat tip: 9to5Mac]

Reageer op artikel:
iPhone 6 (Plus) gevoelig voor magneten
Sluiten