iPhone 6 (Plus) gevoelig voor magneten

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Accessoires die middels een magneet op hun plaats blijven zitten zijn al jaren verkrijgbaar. Toch dienen bezitters van een iPhone 6 (Plus) voorzichtig te zijn met gebruik van magneten bij hun toestel. Een aantal gebruikers melden problemen met de camera en NFC.

Bij de iPhone 6 zou de NFC-chip verstoord worden bij het gebruik van mag­netische accessoires. Bij de iPhone 6 Plus raakt de optische stabilisator van de camera tijdelijk ontregeld. Logisch, want magneten hebben altijd invloed op straling en trekken componenten met ijzer, zoals een lens, aan.

Apple heeft de invloed van magnetisme op de nieuwe iPhones slechts summier met fabrikanten en gebruikers gecommuniceerd. Een support-document dat problemen met de camera omschrijft, bevat sinds enkele maanden deze passage:

With iPhone 6 Plus, a metallic case or magnetic lens could interfere with optical image stabilization. If you have a metallic case or magnetic lens attachment, try taking a picture without it. Then compare the quality.

Het effect van magnetische accessories is in onderstaande video goed te zien. Zodra een magnetische lens aangebracht wordt, raakt de optische stabilisatie ontregeld. Opmerkelijk genoeg komt het niet bij alle magnetische accessoires voor, alleen bepaalde sterke magneten lijken invloed te hebben.

[Hat tip: 9to5Mac]

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  bartb112

  In de tijd van de cassettebandjes, wisten we al dat een magneet rare effecten gaf!

 • Profielfoto
  DosEquis

  Dit probleem heb ik ook! Al twee keer meegemaakt dat ik niet kan focussen. Ik gebruik geen lenzen, hoesjes of andere (al dan niet) magnetische accessoires, en bevind me naar mijn weten ook niet in een magnetisch veld.

  Ik had er vlug een filmpje van gemaakt, bij voorbaat mijn excuus voor het horizontaal filmen. http://youtu.be/TwEjOkdHw-E

 • Profielfoto
  Niels

  Optische beeldstabilisatie = mechanisch = gevoelig voor magnetisme

  Geld bijvoorbeeld ook voor pacemakers, kompassen, etc. Open de kompas app maar eens en beweeg je iPhone richting een grote verwarmingsplaat, dan zie je ook het kompas draaien.

 • Profielfoto
  sanderman

  Bij de iPhone 6 Plus raakt de optische stabilisator van de camera tijdelijk ontregeld. Logisch, want magneten hebben altijd invloed op straling en trekken componenten met ijzer, zoals een lens, aan.

  is het niet zo, dat optische stabilisatie ook daadwerkelijk gebruik maakt van magnetisme om correcties uit te voeren? Zo ja, dan is het nogal wiedes dat een andere magneet hier zijn uitwerking op heeft. Tenminste, volgens mij werkt de OIS van de iPhone 6+ zo.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ach, heeft de concurrentie weer wat te zeiken, toch? (Alhoewel, hun toestellen zullen er ook last van hebben)

 • Profielfoto
  csteelooper

  Dit probleem heb ik ook! Al twee keer meegemaakt dat ik niet kan focussen. Ik gebruik geen lenzen, hoesjes of andere (al dan niet) magnetische accessoires, en bevind me naar mijn weten ook niet in een magnetisch veld.

  Ik had er vlug een filmpje van gemaakt, bij voorbaat mijn excuus voor het horizontaal filmen. http://youtu.be/TwEjOkdHw-E

  Dit lijkt een ander probleem; klinkt behoorlijk mechanisch als je het mij vraagt. Niet goed in elk gevalā€¦

  Ennehā€¦ Je maakt excuses voor horizontaal filmen, terwijl dit toch echt verticaal heet:P

  Hoe dan ook wel een vervelend probleem voor jeā€¦

 • Profielfoto
  DosEquis

  Het lijkt me hetzelfde probleem, want ook in het filmpje in het artikel is hetzelfde klikkende geluid te horen.

  Je hebt gelijk, verticaal. Laten we het er maar op houden dat het maandag was…

 • Profielfoto
  Multimediaknaller

  Ik heb een Wallet (magneet) case – ja je leest het goed

  Ik kan de case losmaken door middel van een magneet die in de case is verwerkt maar nu vraag ik mij af…

  Is deze magneet niet nadelig voor de levensduur van de batterij?