iOS 8.2 maakt Health-app bruikbaarder

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Apple heeft in diverse updates voor iOS 8 al veel bugs opgelost en verbeteringen door­gevoerd, in aankomend iOS 8.2 wordt de Gezondheid-app ook onder handen genomen. Dat is ontdekt in de derde betaversie van iOS 8.2 die donderdagavond is vrijgegeven.

In iOS 8.2 krijgt de gezondheid-app de mogelijkheid om het bloedglucose­gehalte bij te houden. Apple verwijderde dit eerder omdat de data niet betrouwbaar bleek te zijn. Ook zijn omschrijvingen van gegevens toegevoegd. Niet iedereen weet immers wat ‘Molybdeen’ of ‘Mangaan’ is.

De verbeteringen werden als ontdekt door 9to5Mac, maar zijn nog niet zichtbaar in de huidige versie van iOS 8. Alleen ontwikkelaars hebben toegang tot betaversies van iOS 8.2. Naar verwachting komt het begin 2015 uit.
health-ios82
De Gezondheid-app werd samen met iOS 8 geïntroduceerd, maar was in eerste instantie beperkt bruikbaar door een bug. Inmiddels bieden steeds meer populaire apps ondersteuning voor HealthKit, waarmee gegevens in de Gezondheid-app geplaatst en uitgewisseld kunnen worden.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Ooit was Health-app bruikbaar en ik kon er diverse gegevens mee zien. Helaas is sinds geruime tijd de app volledig onbruikbaar. Alle settings worden niet onthouden, alle koppelingen worden niet onthouden. De app kan niet eens meer mijn geboortedatum onthouden etc.. Herinstalleren van de app kan ook al niet dus het is volledig waardeloos geworden. Alle apps die er mee communiceren kon ik wel herinstalleren maar zonder het gewenste resultaat. Ik hoop van harte dat iOS 8.2 hier echt iets mee gaat doen (en het wordt tijd)….

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Heeft Health überhaupt ooit gewerkt dan?:evil:

 • Profielfoto
  IsSidha

  Heeft Health überhaupt ooit gewerkt dan?:evil:

  als je van je stoel af komt lijkt die wel wat te doen:x

  lijkt me eerder een heel ander probleem.. eentje waarbij de data niet meer naar het geheugen weg geschreven wordt/kan worden.. vastlopertje? ik neem aan dat je je phone al een paar keer opnieuw hebt opgestart, maar misschien dan toch eens een “frisse installatie” proberen?

  heb zelf geen enkel probleem met de Health app, en heb er verder ook nog maar weinig problemen over gehoord.. dus lijkt me eerder dat je software/hardware corrupt is

 • Profielfoto
  Col

  Bij mij werkt de Gezondheid-app ook naar behoren. Enkel het schrappen van de glucose overdracht vond ik wel vervelend maar dat zal weer in orde komen begrijp ik. Verder registreerd deze zonder problemen opgenomen calorieën, vetten, koolhydraten, eiwitten, stappen, traplopen, bloeddruk en hartslag, gewicht en BMI. En binnenkort dus ook weer bloedglucosespiegel. En dit allemaal overzichtelijk in het dashboard van Gezondheid.
  Enkel de app van mijn UP24 stuurt de slaapgegevens sinds hun laatste update niet meer door. Maar daar heeft Apple dan weer niets mee te maken. Hier slagen die kerels van Jawbone er al een half jaar niet in om dit in orde te brengen.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  OMT
  heb net via de App een reactie gegeven,…maar die verdwijnt in het niets… bizar. De zoveelste ergernis die ik heb over Apple (maar deze kan hoop ik apple niets aan doen).

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  @Swiftly
  Ik heb dat ook. Ik vraag me af of dat alleen iOS 8 is.

  Wat is het nut van Health eigenlijk? Alle data in een overzicht? En hoe moet je eigelijk al die nutricions berekenen? Ik eet elke dag rijst en dat verschilt ook nog per dag met groenten en dergelijk. Dus?

 • Profielfoto
  puccini

  @lcydragon68

  Conclusie ?
  Inderdaad het zoveelste grote onzin app.!

 • Profielfoto
  Col

  Dank zij de resultaten in dashboard van de app heb ik ontdekt dat wanneer ik meer vet had gegeten ik minder diepe slaap had en ik inderdaad minder uitgerust was. Door hier rekening mee te houden ben ik inderdaad veel fitter nu. Ook heb ik nog meer relaties gezien in de app waar ik rekening mee ging houden.
  Kortom: zonder minder te eten en zonder meer te bewegen ben ik dank zij het bestuderen van de gegevens in de app al vijf kilo afgevallen en slaap ik veel beter waardoor ik ’s ochtends meer uitgerust ben.
  Ik kan hier ook over om het even welke app beginnen zeiken, dat is niet moeilijk, je vindt altijd wel iets.
  En is het een onzin-app? Nee, het is geen onzin-app! Maar ook geen wonder-app. Het is gewoon een app die de gegevens van andere app’s samen brengt en de resultaten daardoor overzichtelijk maakt waardoor je er naar kan handelen. (wat ook de bedoeling was van Apple). En dat is het grote pluspunt van deze applicatie.
  Ik heb er zeker al voordelen uit gehaald en dat ik niet zeggen van vele andere app’s waar hier vol lof wordt over geschreven.

 • Profielfoto
  Zakske

  En hoe moet je eigelijk al die nutricions berekenen? Ik eet elke dag rijst en dat verschilt ook nog per dag met groenten en dergelijk. Dus?

  Simpel; dat kun je onmogelijk uitrekenen. Er zijn zoveel interne en externe factoren die ook nog een rol spelen dat je er bijzonder weinig aan hebt. Ziekte, stress, lichamelijke inspanning, medicatie, temperatuur, tijdstip; alles is van invloed op je lichaam. Het grootste probleem met dergelijke apps is dat het voor de argeloze gebruiker lijkt alsof het een eenvoudig rekensommetje is, maar dat is het absoluut niet. Als je de data als een globale indicatie gebruikt kan het nuttig zijn, maar aan al die grafieken en dergelijke heb je niet veel. De mens is geen machine.

 • Profielfoto
  Col

  Zakske, inderdaad niet maar niemand zegt dat je jouw leven moet laten leiden door de app en ook niemand zegt dat deze jouw dokter vervangt.
  Het is gewoon een leuke hulp om het een en ander in beeld te brengen doordat het de gegevens van andere app’s samenvoegt, niet meer en niet minder.
  Wanneer je verwacht dat deze applicatie de dokter gaat vervangen dan is het inderdaad geen kl*te waard. Maar velen onder ons zitten met een enorme hoeveelheid app’s op hun telefoon en zien door de bomen het bos soms niet meer. Wel, voor al de app’s die te maken hebben met gezondheid heeft Apple nu een app die de gegevens van al deze app’s samenvoegt in het dashboard van de Gezondheid app waardoor het een en ander in relatie kan worden gebracht en wat meer duidelijkheid schept.
  En zo zal de app Thuis ook gaan werken: gewoon de gegevens van andere app’s die hier mee te maken zullen hebben samenvoegen tot een overzichtelijk geheel.

 • Profielfoto
  recoiller

  Ik heb de Fitbit Flex en de Aria weegschaal. Het fitbit account is gekoppeld aan MyFitnessPal voor het invoeren van eten en drinken. Dat werkt al een jaar feilloos en prettig. Mijn vertrouwen in Apple is niet meer wat het ooit was dus ik laat de Health App voor wat hij is.