Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 december 2014

iOS 8.2 maakt Health-app bruikbaarder

Apple heeft in diverse updates voor iOS 8 al veel bugs opgelost en verbeteringen door­gevoerd, in aankomend iOS 8.2 wordt de Gezondheid-app ook onder handen genomen. Dat is ontdekt in de derde betaversie van iOS 8.2 die donderdagavond is vrijgegeven.

In iOS 8.2 krijgt de gezondheid-app de mogelijkheid om het bloedglucose­gehalte bij te houden. Apple verwijderde dit eerder omdat de data niet betrouwbaar bleek te zijn. Ook zijn omschrijvingen van gegevens toegevoegd. Niet iedereen weet immers wat ‘Molybdeen’ of ‘Mangaan’ is.

De verbeteringen werden als ontdekt door 9to5Mac, maar zijn nog niet zichtbaar in de huidige versie van iOS 8. Alleen ontwikkelaars hebben toegang tot betaversies van iOS 8.2. Naar verwachting komt het begin 2015 uit.

De Gezondheid-app werd samen met iOS 8 geïntroduceerd, maar was in eerste instantie beperkt bruikbaar door een bug. Inmiddels bieden steeds meer populaire apps ondersteuning voor HealthKit, waarmee gegevens in de Gezondheid-app geplaatst en uitgewisseld kunnen worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 8.2 maakt Health-app bruikbaarder
Sluiten