Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 december 2014
Leestijd: 1 minuut

iOS 8.1-tijdperk ten einde, downgraden niet meer mogelijk

Ongeveer twee weken na de release van iOS 8.1.1 is Apple gestopt met het signeren van iOS 8.1. Het is niet langer mogelijk te down­graden naar de vorige versie.. Er was weinig reden om te downgraden, want iOS 8.1.1 is misschien wel de stabielste iOS 8 tot nu toe.

Voorheen stopte Apple vaak enkele uren na een update al met signeren van de vorige iOS-versie. Sinds de release van iOS 8 blijft het echter lang mogelijk om te downgraden. Zo was het enkele weken na de release van iOS 8 nog steeds mogelijk om terug naar iOS 7 te gaan.

Door iOS 8.1.1 de enige installeerbare iOS 8-versie te maken, wil Apple gebruikers waarschijnlijk aansporen om naar de laatste versie van iOS te installeren. Vooral gebruikers van een iPhone 4s of iPad 2 hebben profijt van iOS 8.1.1 dat op deze oudere apparaten betere prestaties heeft.

iOS 8 begon aan een moeizame start met veel bugs in de initiële release een eerste update die meer kwaad dan goed deed. Dit was terug te zien in de adoptie van de nieuwste iOS-versie, die stond enige tijd geleden helemaal stil. Volgens de laatste cijfers van Apple, draait iOS 8 nu op 60 procent van alle iOS-apparaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iOS 8.1-tijdperk ten einde, downgraden niet meer mogelijk
Sluiten