iOS 8.1-tijdperk ten einde, downgraden niet meer mogelijk

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Ongeveer twee weken na de release van iOS 8.1.1 is Apple gestopt met het signeren van iOS 8.1. Het is niet langer mogelijk te down­graden naar de vorige versie.. Er was weinig reden om te downgraden, want iOS 8.1.1 is misschien wel de stabielste iOS 8 tot nu toe.

Voorheen stopte Apple vaak enkele uren na een update al met signeren van de vorige iOS-versie. Sinds de release van iOS 8 blijft het echter lang mogelijk om te downgraden. Zo was het enkele weken na de release van iOS 8 nog steeds mogelijk om terug naar iOS 7 te gaan.

Door iOS 8.1.1 de enige installeerbare iOS 8-versie te maken, wil Apple gebruikers waarschijnlijk aansporen om naar de laatste versie van iOS te installeren. Vooral gebruikers van een iPhone 4s of iPad 2 hebben profijt van iOS 8.1.1 dat op deze oudere apparaten betere prestaties heeft.
ios8-24nov2014
iOS 8 begon aan een moeizame start met veel bugs in de initiële release een eerste update die meer kwaad dan goed deed. Dit was terug te zien in de adoptie van de nieuwste iOS-versie, die stond enige tijd geleden helemaal stil. Volgens de laatste cijfers van Apple, draait iOS 8 nu op 60 procent van alle iOS-apparaten.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  essiw

  “Er was weinig reden om te downgraden”. Die was er echter wel, 8.1.1 patched namelijk de jailbreak;)

 • Profielfoto
  Usain

  @essiw 8.1.1 is ook al te jailbreaken met jailbreak tool Taig..

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Taig, jup. Dat was het volgende waar ik over wilde gaan schrijven;-)

 • Profielfoto
  essiw

  ah ok:)

 • Profielfoto
  MrHammond

  Sinds wanneer zou jailbreakbaarheid een reden voor Apple moeten zijn om downgraden mogelijk te maken?:-P

 • Profielfoto
  hans dorsman

  Ik wil nog steeds terug naar ios 7 voor onze ipad 2. 8.1.1 is wel iets beter, maar het is nog steeds langzaam.

 • Profielfoto
  Macboekje

  Terug naar iOS7 ga ik niet meer, maar ik deel de ervaring van Hans Dorsman dat de iPad2 met 8.1.1, ondanks verbeteringen, nog steeds langzaam werkt.

 • Profielfoto
  interFACE

  signeren?