iOS 8.1.2 brengt bugfixes en herstelt gekochte ringtones

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Apple heeft dinsdagavond iOS 8.1.2 uitge­bracht, het is een kleine update voor iOS 8 en bevat een beperkt aantal bugfixes. iOS 8.1.2 is op de gebruikelijke wijze ‘over the air’ te down­loaden en afhankelijk van het iOS-apparaat ongeveer 30 MB groot.

Het grootste probleem dat opgelost wordt, zijn verdwenen ringtones. Via de iTunes Store is het mogelijk om ringtones te kopen, maar deze waren in iOS 8.1.1 niet zichtbaar. iOS 8.1.2 biedt de mogelijkheid om gekochte ringtones terug te zetten. Apple omschrijft in een support-document hoe.
ios8.1.2-16x9
Gebruikers die de TaiG-jailbreak hebben geïnstalleerd, krijgen de software-update niet over the air aangeboden. Gezien de kleine hoeveelheid bugfixes, zouden jailbreakers ervoor kunnen kiezen deze update over te slaan. Wie wel gaat updaten; de jailbreak-software is bijgewerkt en werkt ook met iOS 8.1.2.

Nog even over die gekochte ringtones. In de hoogtijdagen van Crazy Frog zou het verdwijnen van gekochte ringtones van je telefoon ongetwijfeld groot nieuws zijn. Maar worden die anno 2014 nog gebruikt?

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ik moet bekennen dat ik nog steeds de tune van de Knight Rider gebruik als ringtone. Gekocht via iTunes.

  Ik had eigenlijk gehoopt dat Spotlight met deze update gefixt zou zijn maar helaas … Dat blijft nog steeds een irritante bug voor velen.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Waarom zou je als Mac gebruiker 1,29 euro betalen voor een beltoon van 15 sec, als je ze handmatig kunt maken met Garageband?

 • Profielfoto
  One thing less

  :x aaargghh … ! dat plaatje bij dit artikel !!! En waar trauma, die vreselijke kikker met dat verachtelijk en door merg en been gaande geluid!… Breng nou niet iemand weer op ideeën om dat weer op zijn telefoon in te stellen want ik bega dan nog eens iets waar ik dan wel of niet spijt van krijg.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Waarom zou je als Mac gebruiker 1,29 euro betalen voor een beltoon van 15 sec, als je ze handmatig kunt maken met Garageband?

  In mijn geval was dat omdat ik gewoon lui was.:)

 • Profielfoto
  IsSidha

  Het belangrijkste probleem dat opgelost wordt, zijn verdwijnende ringtones.

  Sinds de update naar 8.1.1 werkte mijn touch id niet meer.. de sensor in de home button om precies te zijn.. nu met de update naar 8.1.2 weer wel.. vind ik wel 1000x mega veel belangrijker dan een paar domme ringtones:x

 • Profielfoto
  koen

  Fijn dat de bugfixes weer terug zijn met deze update:grin:

 • Profielfoto
  Aerea

  Ik moet altijd mijn ringtones opnieuw kopen, snap daar nooit wat van. Doe wel eens een schone installatie van m’n iPhone en dan zijn die ringtones dus weg, maar als je ze dan opnieuw wil downloaden, betaal je er weer voor.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Ringtones voor een euro? Zijn we weer een (of twee?) decennia terug in de tijd?
  Met een gratis Mac app (of GarageBand) maak je ze zo zelf.

  @franklinv: je bedoelt die bug dat je zoekt en ineens er geen resultaten meer zijn? Dat is heel irritant en voor mij alleen op m’n iPad.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Ringtones maken deed ik gewoon in iTunes zelf… AAC-versie aanmaken van 20 seconden en dan de extensie in m4r veranderen… Kopen? Was ik te lui voor…

 • Profielfoto
  tav

  is deze bug ook gefixt ?? Namelijk wanneer ik een update heb van een app , deze update blijft hangen , en de enige oplossing was dat ik de app verwijder en de iphone uitschakel een opnieuw opstart en daarna de app opnieuw download .