Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 december 2014

Indiegogo gaat crowdfunders verzekeren

Crowdfundingsites Indiegogo en Kick­starter zijn een bron van coole gadgets en accessoires voor iPhone en iPad. Helaas gebeurt er ook wel eens een ongelukje en verdwijnt een project na het ontvangen van het ingelegde geld van de aardbodem.

Om crowdfunding veiliger te maken, werkt Indiegogo aan een eigen verzekering. Verschijnt het product niet binnen drie maanden na de verwachte leverdatum? Dan krijgen backers het ingelegde geld terug. De verzekering is optioneel en wordt op kleine schaal getest.

Als proef wordt de verzekering momenteel aangeboden bij een campagne voor stressverminderende wearable Olive. Er moet 15 dollar extra betaald worden bovenop de prijs van de wearable, die is 129 dollar. Indiegogo draagt zelf zorg voor de verzekering.

Indiegogo wordt vaak gezien als minder streng alternatief voor Kickstarter. Vooral de ‘flexible funding’ optie is omstreden. Hierbij ontvangen projecten altijd het toegezegde geld, ook als het doel niet bereikt wordt. De verzekering kan een potentiële supporter van een project wat meer zekerheid geven.

Nederlanders staan erom bekend dat ze zich graag verzekeren, zie jij een verzekering voor crowdfunders zitten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Indiegogo gaat crowdfunders verzekeren
Sluiten