Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 december 2014

In 2014 zochten we naar de iPhone 6, Flappy Bird en Bakpapier

Google heeft zijn jaarlijkse lijst met meest­ gebruikte zoektermen gepubliceerd. Ook dit jaar heeft Apple een groot aan­deel in de top 10 zoekopdrachten gerelateerd aan electronica. De iPhone 6 staat op 1 in de top 10, die nog twee andere Apple-producten bevat.

De Apple Watch en iPad Air staan op achtste en tiende plaats in de meestgezochte elektronica wereldwijd. De iPhone 6 wordt op de voet gevolgd door de Samsung Galaxy S5 die op plaats twee staat. Het is het derde jaar op rij dat een Apple-apparaat het meest gezochte techproduct is.

De top 10 van globale zoekopdrachten bevat geen enkele gadget of electronica. Overleden acteur Robin Williams, het WK en Ebola vormen respectievelijk de drie meest gezochte woorden. Een bijzondere vermelding is voor het korte tijd populaire Flappy Bird.
Bendgate
Hoewel de grote interesse in de iPhone 6 over het algemeen positief is, springt een vermelding in de 10 meest gezochte termen op YouTube er negatief uit. Op de vijfde plaats staat de beruchte ‘iPhone 6 Plus Bend Test’.

Heel Holland Bakt
Nederlanders willen vooral graag weten wat iets is en hoe het werkt. Zo wilden we weten wat Ebola, BIC en PayPal is. We zochten ook massaal naar hoe PayPal, Tinder en Netflix werken. Opvallend was de stijging van de zoekopdracht ‘hoe werkt bakpapier’. Dat is te verklaren door de populariteit van kookprogramma’s als Heel Holland Bakt.

Er is ook Nederlandse vermelding voor de iPhone 6. De nieuwe iPhone was samen met het WK en Utopia de snelst stijgende zoekopdracht.

[Hat tip: Computeridee]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In 2014 zochten we naar de iPhone 6, Flappy Bird en Bakpapier
Sluiten