Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 december 2014

iCloud-foto’s van het web verdwenen

iCloud-fotobibliotheek is misschien wel een van de meest veelbelovende diensten van het afgelopen jaar. Het in de cloud parkeren van al je foto’s en zo aanzienlijk veel ruimte te besparen, spreekt veel mensen aan. Maar dan moet het natuurlijk wel goed werken.

Momenteel is iCloud-foto’s zonder enige indicatie of waarschuwing van de iCloud-webportal verdwenen. Wie naar iCloud.com surft ziet alleen nog een icoon voor iCloud Drive, iCloud-foto’s is niet meer beschikbaar. Waarschijnlijk is het een tijdelijke onderbreking van de dienst die nog in betafase is.

iCloud-fotobibliotheek uploadt alle foto’s van iPhones, iPads en later ook iPhoto naar Apple’s cloud. Met iCloud-foto’s op iCloud.com kunnen deze foto’s bekeken worden in iedere browser. Apple werkt momenteel aan een nieuwe Foto’s-app voor OS X die met iCloud samenwerkt.

Het foto’s-icoon is uit iCloud.com verdwenen.

Hoewel het icoon verdwenen is, lukt het soms om via een achterdeurtje in de fotoweergave te komen. Door direct naar http://icloud.com/#photos te gaan, laadt in sommige gevallen de app nog. Foto’s worden nog wel naar iCloud geüpload, de toegang via het web lijkt alleen stuk. Bij enkele gebruikers laat het icoon zich nog zien, maar volgt na openen een foutmelding:

Als het icoon wel verschijnt, volgt na klik een foutmelding.

Recent voegde Apple nog de mogelijkheid toe om zelf foto’s naar iCloud te uploaden. Een goed alternatief voor iCloud-fotobibliotheek is Carousel, dat is gemaakt door Dropbox en recent door OMT aan een test onderworpen.

Reageer op artikel:
iCloud-foto’s van het web verdwenen
Sluiten