iCloud-foto’s van het web verdwenen

Door: Raymon Mens - 12 reacties

iCloud-fotobibliotheek is misschien wel een van de meest veelbelovende diensten van het afgelopen jaar. Het in de cloud parkeren van al je foto’s en zo aanzienlijk veel ruimte te besparen, spreekt veel mensen aan. Maar dan moet het natuurlijk wel goed werken.

Momenteel is iCloud-foto’s zonder enige indicatie of waarschuwing van de iCloud-webportal verdwenen. Wie naar iCloud.com surft ziet alleen nog een icoon voor iCloud Drive, iCloud-foto’s is niet meer beschikbaar. Waarschijnlijk is het een tijdelijke onderbreking van de dienst die nog in betafase is.

iCloud-fotobibliotheek uploadt alle foto’s van iPhones, iPads en later ook iPhoto naar Apple’s cloud. Met iCloud-foto’s op iCloud.com kunnen deze foto’s bekeken worden in iedere browser. Apple werkt momenteel aan een nieuwe Foto’s-app voor OS X die met iCloud samenwerkt.

Schermafbeelding 2014-12-30 om 12.27.53
Het foto’s-icoon is uit iCloud.com verdwenen.

Hoewel het icoon verdwenen is, lukt het soms om via een achterdeurtje in de fotoweergave te komen. Door direct naar http://icloud.com/#photos te gaan, laadt in sommige gevallen de app nog. Foto’s worden nog wel naar iCloud geüpload, de toegang via het web lijkt alleen stuk. Bij enkele gebruikers laat het icoon zich nog zien, maar volgt na openen een foutmelding:

Schermafbeelding 2014-12-30 om 13.38.37
Als het icoon wel verschijnt, volgt na klik een foutmelding.

Recent voegde Apple nog de mogelijkheid toe om zelf foto’s naar iCloud te uploaden. Een goed alternatief voor iCloud-fotobibliotheek is Carousel, dat is gemaakt door Dropbox en recent door OMT aan een test onderworpen.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  dit zou een mooi moment zijn om de release te doen van icloud-foto.
  of de app foto ‘s
  net op tijd om de eindejaars feestfoto ’s de wereld rond te sturen.

 • Profielfoto
  Dashter

  Bij mij staat het icoontje er alleszins nog:)

 • Profielfoto
  Aka Flierik

  Het icoon van iCloud-foto’s is bij mij op het web wel beschikbaar maar de foto’s worden niet geladen.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Na flink refereren kreeg ik ‘m ook even, met deze foutmelding:

  Na de foutmelding was het icoon weer weg.

 • Profielfoto
  pippen2

  Vermoedelijk werkte het nog niet goed genoeg. Ik heb het verschillende keren geprobeerd maar iedere keer werd zo’n 10% van de geselecteerde foto’s niet geupload. Probeerde je daarna die foto’s opnieuw, dan werkte het weer wel. Niet bepaald betrouwbaar dus. Ik snap eigenlijk niet zo goed hoe het kan dat zo’n gigantisch bedrijf dit niet in een korte periode kan ontwikkelen.

 • Profielfoto
  mexmen2

  bij mij liet de webdienst sowieso in beta al geen foto’s zien binnen de iCloud-fotobibliotheek

 • Profielfoto
  joopgran

  Ik kan wel alle foto’s bereiken !

 • Profielfoto
  appelman

  Ik heb ook geen problemen. Zojuist gemaakte foto’s met iPhone worden getoond. Ik kan ze op mijn MacBook via icloud bekijken.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Apple en web services…. een ongelukkige combinatie.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  En de Apple brokkelt en rot verder door.
  Ik dacht dat de Photos.app dit jaar nog zou komen en iCloud Photos bij de release van iOS8 zou werken.
  Maar ja als het al lastig is om Yosemite en iOS8 fatsoenlijk te laten werken én dan ook nog andere zaken op moet lossen dan kan het wel lastig worden… en dat voor een bedrijf met zoveel geld voor RnD.

 • Profielfoto
  recoiller

  Ik ben het met iAmRenzo eens.
  Steve Jobs had een motto voor Apple: “It just works”.
  Duidelijk een motto dat hij mee het graf in heeft genomen omdat deze vanzelfsprekendheid inmiddels steeds verder weg zakt.
  Apple draait steeds minder om filosofie maar meer om cijfers.
  De voorsprong op Microsoft is nog groot, maar wordt wel kleiner.

  Ik gebruik steeds meer alternatieven voor de oplossingen die Apple bied omdat Apple het zelf niet goed onder controlle lijkt te krijgen.

 • Profielfoto
  man

  Vraag, wat is de beste “andere” oplossing of wekt het inmiddels beter? Moet namelijk op enkele computers ruimte vrij maken en foto’s zijn toch zo’n 50%.