iCentre Zeist verwoest door ramkraak

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Apple Stores en Apple Premium Resellers zijn vaak slachtoffer van ramkraken. Dinsdagnacht was het opnieuw raak in Zeist, daar braken onbekenden met grof geweld in bij een filiaal van iCentre. De pui van de winkel aan de Slotlaan werd geramd met een gestolen auto.

De ramkraak werd omstreeks 04:30 uur gepleegd en had een enorme ravage tot gevolg. Het is nog niet bekend wat de daders hebben gestolen. De auto bleef achter in de pui maar is inmiddels weggesleept. Volgens getuigen ging het om drie mannen die met een andere auto zijn gevlucht.

De politie heeft een groot onderzoek opgezet en zoekt getuigen. De winkel blijft dinsdag gesloten totdat de herstelwerkzaamheden zijn afgerond. iCentre laat weten naar verwachting woensdagochtend weer open te gaan.


Ramkraken op Apple Stores en Apple Premium Resellers vinden vaak na de release van nieuwe Apple-producten plaats. Zo braken criminelen vorig jaar in december kort na elkaar bij de Apple Store in Haarlem en Berlijn in.

[Update 17/12/2014: Inmiddels is de winkel weer open]
[Tipgever: Willem]

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  exilim

  Ik zou stoppen met Apple-producten te verkopen en overgaan op Windows-producten, want dan heb je hier tenminste geen last van!;-)

 • Profielfoto
  Wyodor

  @exilim

  Vermoedelijk zagen de daders die glazen pui aan voor Windows.

 • Profielfoto
  computer space

  Ze weten niet wat er is buitgemaakt…. Ik denk 100 paar zwarte herensokken en 2 flessen wodka.

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  Met die (kerstpakket)Apple-rugzak kan je ook behoorlijk kraken.

 • Profielfoto
  mytecmaster

  Vrij simpel op te lossen door een paar betonnen paaltjes of betonnen plantenbakken voor de glazenpui/ stoep te plaatsen. Wanneer je met een auto die pui niet in 1 x kan raken is de kans veel en veel kleiner dat ze het proberen.

 • Profielfoto
  Nosferatu

  Apple aanklagen voor uitlokking

 • Profielfoto
  IsSidha

  Ze weten niet wat er is buitgemaakt…. Ik denk 100 paar zwarte herensokken en 2 flessen wodka.

  wat een moeite om een foldertje te bemachtigen:x

 • Profielfoto
  polansky

  ‘Find my Mac’….

  De juwelier ernaast is vast opgelucht.
  Deze keer was het niet zijn winkel.

 • Profielfoto
  Hydræ

  @mytecmaster
  Het gevaar is dat ze een stap verder doen met bijv. explosieven. Dan maar liever een nieuwe etalage erin, in plaats van je hele winkel naar de haaien.

  Worden die demo modellen niet ’s avonds opgeborgen vraag ik me af? Dan verklein je al een stuk risico.

 • Profielfoto
  mytecmaster

  @Hydrae explosieven is toch een groot verschil met een ramkraak. Het laat veel meer sporen achter en er is niet zo makkelijk aan te komen( ik neem aan dat een vlinderbom niet voldoet). Ik dacht dat er heel veel al opgeborgen wordt en gejatte producten worden toch meteen geblacklist?

 • Profielfoto
  polansky

  Het zou wel slim zijn als iCentre alle goederen die vermist worden op een blacklist bij Apple kan plaatsen. Apple zou deze producten dan op basis van die blacklist bijvoorbeeld kunnen deactiveren of een soort van firmware update plaatsen die het apparaat onbruikbaar maakt zodra hij online komt.