Hele huis onder de duim met SPIN Remote

Door: Raymon Mens - 19 reacties

In een moderne woonkamer staat waarschijn­lijk niet alleen een televisie, maar ook een boel andere apparatuur. Wellicht hangen er ook nog wat slimme lampen of rolluiken aan de muur. Om niet in de afstandsbedieningen om te komen, biedt een universele uitkomst.

Maar die universele zappers zijn niet altijd even handig en mooi. Drie Nederlandse heren vonden dat het makkelijker en mooier kan, daarom hebben ze SPIN remote ontwikkeld. Een erg futuristische universele afstandsbediening zonder knoppen, maar met een touchpad.


 
Twee protocollen; bediening in alle hoeken
SPIN remote werkt met Bluetooth en Infrarood en ondersteunt daardoor praktisch alle AV-apparaten, inclusief de Apple TV. Daarnaast kunnen ook slimme lampen als de Philips Hue bestierd worden.

De bediening verloopt niet alleen met een draai, maar ook door touch. De afstand van een apparaat en hoek waarin de remote gehouden wordt spelen ook een rol. Zo regel je het televisiekanaal wanneer de SPIN op tafel staat, maar het volume als je het apparaat omhoog houdt. Hiermee is eindeloos te variëren met presets die met de bijgeleverde app te activeren zijn.
spinremote-app
Touchpad aan de onderkant
Onderaan de SPIN Remote bevindt zich een touchpad met vijf afzonderlijke vlakken. Hieraan shortcuts als ‘mute’ gekoppeld worden. Bij het bedienen van een Apple TV kan de touchpad gebruikt worden om door de menu’s te bladeren. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een en twee keer tappen.
spin-remote-whats-inside
Kickstarter
SPIN Remote is een Kickstarter-campagne. Voor € 69 kan een exemplaar gereserveerd worden. Op moment van schrijven is € 37.223 van de € 100.000 opgehaald.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  Peterfrans

  Ziet er goed uit, maar werkt dus niet met Bang & Olufsen apparatuur.

 • Profielfoto
  Wyodor

  Een moderne woonkamer met rolluiken aan de muur.

  Da’s weer eens wat anders dan een schilderij van een huilend zigeunermeisje of een poster.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Nou?… Nee

 • Profielfoto
  SPIN remote

  Ontzettend bedankt voor jullie artikel, we waarderen het enorm!

  Kleine toevoeging, de afstand tot een apparaat heeft geen invloed op de bediening. Wel hoe je SPIN remote vasthoudt en hoe je hem draait. Begin volgende week plaatsen we nieuwe video’s over presets en smart lighting.

  @Peterfrans wees gerust! Met SPIN remote kun je wel degelijk Bang & Olufsen apparatuur bedienen. Deze hogere frequentie Infrarood-commando’s kun je inderdaad niet zelf inleren, maar uiteraard wel inladen via de App.:-)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het ziet er allemaal leuk uit maar ik koop zoiets wel achter een jaartje of 3 wanneer iedereen het eerst 2 jaar getest heeft en Apple tegen die tijd ook eindelijk heeft uitgevonden wat ze nu willen gaan doen in de TV markt.
  .
  Iedereen hier weet wat voor ellende het is om met een touch device ( iOS ) je Apple TV te besturen en dat ligt niet aan de kwaliteit van iOS of deze universele afstandsbediening maar gewoon aan de kwaliteit (oude) software die nog op je Apple TV staat.
  .
  Verder heb ik nog niet veel ‘slimme’ apparaten in huis en wil ik dat eigenlijk ook zo lang mogelijk uitstellen want op het moment dat de verlichting en rolluiken slimmer worden dan ik zelf heb ik natuurlijk een probleem.

 • Profielfoto
  IsSidha

  de ontwikkelaar heeft duidelijk geen katten in huis die dat kleine ding onherroepelijk onder de bank laten verdwijnen

  :x

 • Profielfoto
  Wauters

  Zeer innovatief idee en ziet er goed uit.

  Toch eerst even Homekit afwachten.

 • Profielfoto
  Panda

  Heel gaaf project, direct gebacked om dit Nederlandse project te steunen.

 • Profielfoto
  Orson

  Het ziet er super uit! I want one:)

 • Profielfoto
  polansky

  Kun je beter kiezen voor een Harmony Smart Control.
  Is gewoon nu al te koop en ondersteund meer dan 300.000 apparaten inclusief hue en andere nieuwe apparatuur.

  Werkt gewoon via je smartphone en hoef je geen ‘fancy pancy’ apparaat mee te slepen door je huis, die je waarschijnlijk keer op keer ergens laat liggen waar je hem op dat moment nou net niet nodig hebt.

  Je telefoon heb je altijd bij je. Veel makkelijker in gebruik en net zo ‘cool’.

 • Profielfoto
  Wieswies

  klik aan klik uit ?

 • Profielfoto
  SPIN remote

  Ontzettend bedankt voor jullie feedback!

  @IsSidha we hebben geen katten inderdaad, maar we vonden het altijd wel ontzettend vervelend als er weer eens een afstandsbediening in de bank was verdwenen.:-) Wist je dat de gemiddelde TV-kijker zo’n 2 weken van z’n leven bezig is met het zoeken naar afstandsbedieningen (artikel)? Daarom zit er in de App een ‘Find Me’ knop, met 1 druk gaat het alarm af en gaan de LEDs knipperen zodat je binnen no-time je SPIN remote weer terug hebt. Ook handig met katten in huis ;-).

  @polansky wij zijn groot liefhebbers van smart home toepassingen, maar we geloven niet dat de smartphone altijd even goed werkt als input device. Waarom zie je in onze nieuwste video, ‘Part 3. Smart lighting’ onder ‘SPIN remote Explained’ op onze Kickstarter pagina.

 • Profielfoto
  polansky

  Het product ziet er mooi uit hoor, maar ik heb mijn smartphone altijd bij de hand. De Harmony Smart is overigens geheel voorbereid op smart home toepassingen.
  Alles werkt vanuit dezelfde app. Gewoon aanklikken wat je wil bedienen en klaar.
  Jullie afstandsbediening moet je overal mee naartoe slepen en is daarmee in mijn ogen onhandig.

  De bellen en alarmfunctie die je hierboven noemt kan ik me om die reden voorstellen als een must. Je laat de afstandbediening ergens slingeren en niemand in huis die hem op dat moment kan vinden.

  Wel veel succes met jullie kickstarter project.

 • Profielfoto
  serum

  Serieus? je moet je audio nog zelf muten als de telefoon gaat? dat is toch niet meer van deze tijd?

 • Profielfoto
  serum

  @spin remote; Weet je zeker dat de dimming van de lampen op basis van richt-gedrag gaat? als er nou een camera in de bodem had gezeten voor herkenning, was het mogelijk geweest:) of zit er een dergelijk gevoelig kompas in?

 • Profielfoto
  SPIN remote

  @serum bedankt voor je vragen, we beantwoorden ze graag :-). Er zijn eindeloos veel toepassingen en functies te bedenken voor SPIN remote, waarvan auto-mute er zeker 1 kan zijn. De uitdaging is niet de techniek, maar het garanderen van gebruiksgemak in alle situaties. Denk aan een meerpersoonshuishouden, je wilt niet dat de TV in de woonkamer mute wanneer jij op zolder een telefoontje opneemt (interessant artikel). Maar wees gerust, we hebben zeker een echt slimme auto-mute op onze lijst staan ;-).

  Wij weten niet waar ‘richt-gedrag’ en ‘werkt op basis van afstand’ vandaan is gekomen. We hebben dit zelf namelijk nooit gecommuniceerd en dit staat ook zeker niet in onze content. SPIN remote weet welke commando’s het moet uitsturen op basis van onder andere aanraking, de positie (recht, zijwaarts of op z’n kop) en rotatie (met de klok mee, tegen de klok in). Je apparaten zijn slim genoeg om alleen te reageren op die commando’s die voor hen bedoelt zijn. We beschikken overigens wel weer over (onder andere) een zeer gevoelig kompas, dus laat de ideeën maar komen!;-)

 • Profielfoto
  serum

  De suggestie van richt-gedrag wordt bij mij gewekt door het filmpje. De 2e keer dat je de lampen dimt, richt je de spin remote op de lamp in de hoek. Zodoende.

 • Profielfoto
  iMad
 • Profielfoto
  bartvdv

  Word hier nu schaamteloos reclame gemaakt voor een product dat nog niet eens op de markt is ? En wordt er zomaar toegelaten dat iemand van SPIN BV zijn eigen bedrijf kan komen promoten in de commentaren?

  En nergens de vermelding “Publireportage” of “Product placement” ? En niemand die hierover een mening heeft ? Of worden commentaren tegenwoordig geredigeerd ?