Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 14 december 2014

Hele huis onder de duim met SPIN Remote

In een moderne woonkamer staat waarschijn­lijk niet alleen een televisie, maar ook een boel andere apparatuur. Wellicht hangen er ook nog wat slimme lampen of rolluiken aan de muur. Om niet in de afstandsbedieningen om te komen, biedt een universele uitkomst.

Maar die universele zappers zijn niet altijd even handig en mooi. Drie Nederlandse heren vonden dat het makkelijker en mooier kan, daarom hebben ze SPIN remote ontwikkeld. Een erg futuristische universele afstandsbediening zonder knoppen, maar met een touchpad.


 
Twee protocollen; bediening in alle hoeken
SPIN remote werkt met Bluetooth en Infrarood en ondersteunt daardoor praktisch alle AV-apparaten, inclusief de Apple TV. Daarnaast kunnen ook slimme lampen als de Philips Hue bestierd worden.

De bediening verloopt niet alleen met een draai, maar ook door touch. De afstand van een apparaat en hoek waarin de remote gehouden wordt spelen ook een rol. Zo regel je het televisiekanaal wanneer de SPIN op tafel staat, maar het volume als je het apparaat omhoog houdt. Hiermee is eindeloos te variëren met presets die met de bijgeleverde app te activeren zijn.
Touchpad aan de onderkant
Onderaan de SPIN Remote bevindt zich een touchpad met vijf afzonderlijke vlakken. Hieraan shortcuts als ‘mute’ gekoppeld worden. Bij het bedienen van een Apple TV kan de touchpad gebruikt worden om door de menu’s te bladeren. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een en twee keer tappen.
Kickstarter
SPIN Remote is een Kickstarter-campagne. Voor € 69 kan een exemplaar gereserveerd worden. Op moment van schrijven is € 37.223 van de € 100.000 opgehaald.

Reageer op artikel:
Hele huis onder de duim met SPIN Remote
Sluiten