Google iOS-app krijgt material design, streetview, sneller zoeken

Door: Raymon Mens - 1 reactie

Google heeft zijn iOS-app vernieuwd. Het material design dat al in andere Google-diensten zichtbaar is, heeft nu ook zijn intrede gedaan op de Google-app voor iPhone en iPad. Daarnaast is zoeken makkelijker geworden en zijn er nieuwe functies.

De zoek- en browserfuncties lijken meer op die van Safari. Er is een menu aan de onderkant van de app toegevoegd waarmee door openstaande tab­bladen gebladerd kan worden. Het sluiten van tabs werkt op dezelfde manier als in Safari. Er is altijd een Google-knop in beeld die je snel laat zoeken.

Ook Google Maps is verder geintegreerd in de Google-app. Het is nu mogelijk om streetview direct te openen vanuit zoekresultaten. Om een route te plannen dient de Google Maps-app nog wel aanwezig te zijn op de iPhone. Als laatste zijn foto’s in Google afbeeldingen nu groter.

google-ios-tabs
Het nieuwe design en de tabbladen met de Google-knop in het midden.
google-ios-map-street
Streetview direct vanuit zoekresultaten openen.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    iAmRenzo

    Ligt het aan mij of is Google erg traag met het updaten van zijn apps. Ook op Android!?