Getest: ‘Knock’, een jaar en 4 versies later

Door: Maarten - 12 reacties

Eind 2013 kon je op OMT al lezen over Knock. Een app om met twee klopjes op je iPhone, je Mac te ont­grendelen. Een toffe feature, maar destijds meer een gimmick dan echt handig. Afgelopen week kreeg de app een grote update, hoe is het nu met Knock?

In de nieuwe versie is de app geoptimaliseerd voor de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Ook is het nu mogelijk om vanuit de app je Mac in sluimerstand te zetten en zijn de prestaties verbeterd. Het kritiekpunt van de eerdere versie was hoofd­zakelijk het (niet) detecteren van de Mac. OMT test een jaar na de lancering opnieuw de app. Is dit dé aanvulling op Handoff en Continuity?

https://www.youtube.com/watch?v=CyX8FfSKg04

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de ontwikkelaars zijn eerlijk geweest in de notities bij de update. De prestaties van Knock zijn inderdaad verbeterd en het design ziet er goed uit op de iPhone 6. Het feit dat Bluetooth de hele dag aanstaat voor Bluetooth Low Energy is sinds iOS 8 en Yosemite ook niet meer zo spannend, dus de kans op succes is groter dan ooit.

Vergrendel en ontgrendel je Mac via de app.
Vergrendel en ontgrendel je Mac via de app.

Na het installeren van de app op je iPhone dien je de gratis Mac-app te downloaden via knocktounlock.com. Omdat Knock werkt via Bluetooth Low Energy werkt app vanzelfsprekend alleen op Mac’s die hierover beschikken. Gelukkig vertelt de Mac-app of je Mac geschikt is. Onze tip is dan ook om eerst de Mac-app te downloaden voordat je de app koopt in de iOS App Store.

Instellen is heel makkelijk en gaat bijna automatisch.
Instellen is heel makkelijk en gaat bijna automatisch.

Knock werkt beter dan vorig jaar. Van het niet kunnen vinden van de iPhone is nauwelijks meer sprake. Echter registreert de app niet altijd de eerste keer kloppen. Daarbij moet de Mac wel ‘wakker’ zijn, hetgeen bij iMac’s een tik op een toets vereist en kan de app maar gelinkt zijn met één Mac. Er zijn dus nog genoeg verbeterpunten.

Desalniettemin werkt de app beter dan eerst en kan het een goede verbetering zijn voor de beveiliging van je Mac. Door Knock te gebruiken kun je een lang en ingewikkeld wachtwoord instellen voor het ontgrendelen van je Mac, zonder dat je dit telkens hoeft in te tikken. Dit maakt het kraken van je Mac een stuk ingewikkelder.

Downloaden en kloppen
Knock is te downloaden vanuit de App Store en knocktounlock.com. De app is geschikt voor iPhoneiPad en iPod Touch en Mac’s met Bluetooth LE. Knock is geoptimaliseerd voor iPhone 5, iPhone 6 en iPhone 6 Plus en vereist minimaal iOS 7.0. Beide apps dienen gedownload te worden. 

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Floris

  Gebruik het nog steeds, en werkt nog steeds super!

 • Profielfoto
  bbqwerty

  Net geïnstalleerd, super idee!
  Mist alleen nog het uit slaap halen van de Mac, dan zou het helemaal perfect zijn naar mijn idee.
  Vraag me trouwens af of dit wel mogelijk zou zijn..

 • Profielfoto
  Rickje

  Ik begrijp dit niet, wat is er mis met gewoon snel je wachtwoord intoetsen?

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  @Rickje kloppen is ‘blijkbaar’ sneller dan je wachtwoord intikken. Ook kan, door het gebruik van deze mogelijkheid, je een moeilijker wachtwoord gebruiken.

  Ik heb deze niet. Maar ik heb wel eentje waar je kan zien hoeveel per cent batterij je hebt in je iOS apparaten. Ik vraag me trouwens af hoe deze elkaar kunnen herkennen. Gaat het via je Apple-ID? Of is het een eenmalige link die de apps vastleggen?

 • Profielfoto
  Koezel

  € 3,59 om via je Iphone je Mac te ontgrendelen. Eén Mac maar, die ook nog ‘wakker’ moet zijn?
  Dus eerst je Iphone ontgrendelen, dan een tik op je toetsenbord om je Mac ‘wakker’ te maken en vervolgens kloppen. Best wel omslachtig…:)

 • Profielfoto
  VraagjeMacP

  Wat vreemd dat jullie niet berichten over 8.1.2 :s

 • Profielfoto
  Rickje

  @Rickje kloppen is ‘blijkbaar’ sneller dan je wachtwoord intikken. Ook kan, door het gebruik van deze mogelijkheid, je een moeilijker wachtwoord gebruiken.

  Aah, dat ken ik wel. En dan na een week miepen dat je je wachtwoord bent vergeten. Hehe.
  Ik blijf lekker oldskool, lekker wachtwoord intypen.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  € 3,59 om via je Iphone je Mac te ontgrendelen. Eén Mac maar, die ook nog ‘wakker’ moet zijn?
  Dus eerst je Iphone ontgrendelen, dan een tik op je toetsenbord om je Mac ‘wakker’ te maken en vervolgens kloppen. Best wel omslachtig…:)

  Het leuke is dus dat je je telefoon niet hoeft te unlocken …

 • Profielfoto
  Ducktales

  Apple moet dit idee gewoon Sherlocken. Je Mac ontgrendelen met behulp van Touch ID op je iPhone als onderdeel van Continuity. Zou jammer zijn voor de makers van deze app maar wel leuk voor Apple gebruikers.

 • Profielfoto
  tijmpke

  Vanmorgen gedownload, een hoop frustrerende ontgrendel pogingen verder blijf ik maar bij het “ouderwets” ontgrendelen.
  Zelfs de fingerkey app die voor de helft van de prijs te downloaden is wekte minder frustratie op.

 • Profielfoto
  wimbers

  Ik gebruik het nu bijna een jaar, de laatste versie is veel beter, maar soms nog traag met herkennen.
  ideaal is het toch wel om je telefoon gewoon in je broek te houden en 2 keer op je broekzak te kloppen.

  in mijn beleving nog handiger dan touch ID gebruiken, want dan moet ik mijn telefoon in de hand houden. (daar zit ie meer niet dan wel)

 • Profielfoto
  FVlaanderen

  Tipje: Je kan met een iPhone 6 (en plus ook lijkt me), als de telefoon met het scherm naar boven ligt, snel op de linkerbovenhoek van de iPhone duwen en loslaten. Door de verdikking op de achterkant van de iPhone door de camera ligt de telefoon niet plat en dus beweegt de telefoon, alsof er twee keer wordt geklopt.