Maarten
Maarten Nieuws 9 december 2014

Getest: ‘Knock’, een jaar en 4 versies later

Eind 2013 kon je op OMT al lezen over Knock. Een app om met twee klopjes op je iPhone, je Mac te ont­grendelen. Een toffe feature, maar destijds meer een gimmick dan echt handig. Afgelopen week kreeg de app een grote update, hoe is het nu met Knock?

In de nieuwe versie is de app geoptimaliseerd voor de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Ook is het nu mogelijk om vanuit de app je Mac in sluimerstand te zetten en zijn de prestaties verbeterd. Het kritiekpunt van de eerdere versie was hoofd­zakelijk het (niet) detecteren van de Mac. OMT test een jaar na de lancering opnieuw de app. Is dit dé aanvulling op Handoff en Continuity?

http://www.youtube.com/watch?v=CyX8FfSKg04

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de ontwikkelaars zijn eerlijk geweest in de notities bij de update. De prestaties van Knock zijn inderdaad verbeterd en het design ziet er goed uit op de iPhone 6. Het feit dat Bluetooth de hele dag aanstaat voor Bluetooth Low Energy is sinds iOS 8 en Yosemite ook niet meer zo spannend, dus de kans op succes is groter dan ooit.

Vergrendel en ontgrendel je Mac via de app.

Na het installeren van de app op je iPhone dien je de gratis Mac-app te downloaden via knocktounlock.com. Omdat Knock werkt via Bluetooth Low Energy werkt app vanzelfsprekend alleen op Mac’s die hierover beschikken. Gelukkig vertelt de Mac-app of je Mac geschikt is. Onze tip is dan ook om eerst de Mac-app te downloaden voordat je de app koopt in de iOS App Store.

Instellen is heel makkelijk en gaat bijna automatisch.

Knock werkt beter dan vorig jaar. Van het niet kunnen vinden van de iPhone is nauwelijks meer sprake. Echter registreert de app niet altijd de eerste keer kloppen. Daarbij moet de Mac wel ‘wakker’ zijn, hetgeen bij iMac’s een tik op een toets vereist en kan de app maar gelinkt zijn met één Mac. Er zijn dus nog genoeg verbeterpunten.

Desalniettemin werkt de app beter dan eerst en kan het een goede verbetering zijn voor de beveiliging van je Mac. Door Knock te gebruiken kun je een lang en ingewikkeld wachtwoord instellen voor het ontgrendelen van je Mac, zonder dat je dit telkens hoeft in te tikken. Dit maakt het kraken van je Mac een stuk ingewikkelder.

Downloaden en kloppen
Knock is te downloaden vanuit de App Store en knocktounlock.com. De app is geschikt voor iPhoneiPad en iPod Touch en Mac’s met Bluetooth LE. Knock is geoptimaliseerd voor iPhone 5, iPhone 6 en iPhone 6 Plus en vereist minimaal iOS 7.0. Beide apps dienen gedownload te worden. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Getest: ‘Knock’, een jaar en 4 versies later
Sluiten