Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 december 2014

Getest: Dropbox Carousel, iCloud-alternatief voor foto’s

Terwijl Apple aan iCloud Photo Library werkt, heeft ook Dropbox een clouddienst voor foto’s genaamd Carousel. Voorheen was dit vooral een backup voor foto’s op je iPhone, maar een vandaag uitgebrachte update maakt Carousel een alternatief voor iCloud foto’s.

Een update voor de iOS-app van Carousel zorgt ervoor dat in Dropbox opgeslagen foto’s uit je filmrol verwijderd worden. Zo nemen ze niet langer ruimte op je iPhone in. iCloud Photo Library doet iets vergelijkbaars, maar is minder flexibel dan Carousel en nog steeds in beta.

Carousel slaat al je foto’s op in je Dropbox account. Er is een app voor iPhone, iPad, een web-app en op je Mac op Windows-computer vindt je de foto’s gewoon in de map Camera Uploads van Dropbox.

Complete iOS-app
De iOS-app van Carousel bestaat uit een timeline met daarin alle foto’s gesorteerd op datum en plaats. Vanuit de app zijn kiekjes ook direct te delen op Twitter, Facebook, Whats­App, Mail en andere diensten. Net als in de Foto’s-app van iOS behoort het maken van albums en gedeelde foto-mappen aanmaken ook tot de mogelijkheden.

Door recente foto’s bladeren en snel terug in de tijd met de timeline aan de zijkant.

Ruimte besparen en extraatjes
Zodra foto’s in Dropbox staan, biedt Carousel de mogelijkheid deze van de iPhone te verwijderen. Ze zijn dan weg uit de Foto’s-app van iOS, maar nog steeds in de Carousel-app zichtbaar. De foto’s worden aan de hand van een unieke hash gematcht en geupload waardoor de kans op fouten klein is

Deze functie is vergelijkbaar met iCloud Photo Library. Daarbij worden al je foto’s naar iCloud geupload en alleen kleine versies van recente foto’s op je iPhone bewaard. Een leuke extra is Flashback. Hiermee krijg je je foto’s van precies een jaar geleden te zien.

Opslagruimte vrijmaken en Flashbacks zijn te vinden onder de knop ‘Meer’.

Conclusie
Carousel doet op gebied van functionaliteit niet onder voor iCloud foto’s en voelt stabiel aan. Waarschijnlijk hebben veel iPhone-gebruikers al een Dropbox-account met de nodige ruimte, dat maakt beginnen foto’s uploaden makkelijk. Het enige dat mist is het automatisch verwijderen van geüploade foto’s.

Reageer op artikel:
Getest: Dropbox Carousel, iCloud-alternatief voor foto’s
Sluiten