Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 december 2014

Geen 12 dagen cadeaus voor ons, wel gelukszakjes voor Japan

Een minifilm, een gratis app of een album. Ieder jaar kreeg je vanaf tweede kerstdag 12 dagen lang een cadeautje van Apple. Dit jaar bleef het echter oorverdovend stil en is de 12 dagen cadeaus-app niet verschenen. Waar­schijnlijk het einde van een traditie.

Een andere traditie wordt dit jaar wel voortgezet. In Japan doet Apple op nieuwjaarsdag mee aan ‘Fukubukuro‘, vrij vertaald als ‘gelukstasjes’. Voor omgerekend 275 euro kunnen bezoekers van Japanse Apple Stores een tasje met daarin willekeurige Apple-gerelateerde inhoud kopen.

In de tasjes zitten altijd een aantal accessoires en een Apple-product, variërend van een iPod Nano tot een MacBook Air. In het laatste geval heb je geluk en een extra goede deal gesloten. Fukubukuro is een traditie bij Japanse retailers en ook Apple doet al jaren mee.

In de 12 dagen cadeaus-app werden geen MacBooks of accessoires weggegeven, daar bleef het bij digitale cadeaus. Vorig jaar zaten er onder andere een album van Maroon 5, een Sonic-game, een kinderboek van Vos en Haas en een aantal korte clips van Toy Story in. Volgend jaar beter?

Een hele lucky Lucky Bag met iPad, hoofdtelefoon en cover.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geen 12 dagen cadeaus voor ons, wel gelukszakjes voor Japan
Sluiten