Geen 12 dagen cadeaus voor ons, wel gelukszakjes voor Japan

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Een minifilm, een gratis app of een album. Ieder jaar kreeg je vanaf tweede kerstdag 12 dagen lang een cadeautje van Apple. Dit jaar bleef het echter oorverdovend stil en is de 12 dagen cadeaus-app niet verschenen. WaarĀ­schijnlijk het einde van een traditie.

Een andere traditie wordt dit jaar wel voortgezet. In Japan doet Apple op nieuwjaarsdag mee aan ‘Fukubukuro‘, vrij vertaald als ‘gelukstasjes’. Voor omgerekend 275 euro kunnen bezoekers van Japanse Apple Stores een tasje met daarin willekeurige Apple-gerelateerde inhoud kopen.

In de tasjes zitten altijd een aantal accessoires en een Apple-product, variƫrend van een iPod Nano tot een MacBook Air. In het laatste geval heb je geluk en een extra goede deal gesloten. Fukubukuro is een traditie bij Japanse retailers en ook Apple doet al jaren mee.

In de 12 dagen cadeaus-app werden geen MacBooks of accessoires weggegeven, daar bleef het bij digitale cadeaus. Vorig jaar zaten er onder andere een album van Maroon 5, een Sonic-game, een kinderboek van Vos en Haas en een aantal korte clips van Toy Story in. Volgend jaar beter?

fukubukuro1
Een hele lucky Lucky Bag met iPad, hoofdtelefoon en cover.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Johnvh

  Toen Apple niet meedeed met Black Friday had ik de vrees al dat ook de 12 days dit jaar niet meer weggegeven zouden worden. Helaas!

 • Profielfoto
  ro_me

  Helaas, ook Apple moet op de kleintjes letten! Met die kleine winstmarges is het logisch dat het niet altijd Sinterklaas kan zijn bij Apple!
  En trouwens, die iPhones krijg je al praktisch gratis van ze, dus waarom nu gaan zeuren?

 • Profielfoto
  apple-man

  wij in Nederland vallen altijd buiten de boot met dit soort acties. Het is gewoon niet eerlijk:cry:

 • Profielfoto
  Ricardo Coleman

  Kleine winst marges, laat me niet lachen. Ik ben gek op Apple maar als er 1 ding duidelijk is dat zij hun producten voor veel te hoge prijzen verkopen. Stom dat Apple hier mee gestopt is en er verder ook niets over heeft laten weten.