Gameweekend: Game of Thrones

1 reactie

Het is zacht gezegd opmerkelijk: de schermen en prestaties van iDevices worden steeds beter, maar de App Store staat vol met pixelart-games die we ook nog eens massaal downloaden. Gelukkig verscheen afgelopen week een langverwachte titel, vol animatie.

Game of Thrones, de high-fantasy serie die miljoenen kijkers heeft gegrepen met een verhaal vol strijd, magie en duistere intriges, is vanaf nu zelf te spelen op iOS. Verwacht een nieuw verhaal, met bekende elementen uit de serie. De situatie die je aantreft komt overeen met het einde van seizoen drie van de serie. Echter, maak je kennis met een nieuw adelijk geslacht: House Forrester. – Iron From Ice –

Het eerste deel van de zesdelige spelserie heet: “Iron From Ice”. Dit zijn de woorden van House Forrester: een adelijk huis, gelegen in het noorden. Je speelt het spel als verschillende leden van House Forrester. In dit spel draait het niet om actie, behendigheid of snelheid, maar om de dialoog en de keuzes die je maakt. Elk personage onthoudt je daden en zal hiernaar acteren. Het spel kent een rode draad, maar het verloop kan bij iedere speler anders zijn. Een spelvorm die perfect aansluit bij een verhaal als Game of Thrones.

Je antwoorden hebben consequenties
Je antwoorden hebben consequenties.

De wereld wordt op een schilderachtige manier neergezet, maar met vloeiende 3D-animaties en een prettige gameplay. Lopen doe je met simpele vegen op het scherm en interacteren met de omgeving doe je door te tikken. De keuzes in een gesprek worden je voorgelegd door maximaal vier knoppen. Je moet binnen een paar seconden antwoorden en snel de juiste beslissing maken is enorm belangrijk. Een voorbeeld is het gesprek op de afbeelding hierboven. Ik had de keuze de jongen binnen te laten, of weg te sturen. Als ik hem niet had binnengelaten, dan was het screenshot niet mogelijk geweest. Het gesprek zou nooit hebben plaatsgevonden.

De wereld wordt op een schilderachtige manier neergezet.
De wereld wordt op een schilderachtige manier neergezet.

Zowel voor gewone fantasy-fans als Game of Thrones fans is dit spel een echte aanrader. Omdat er nieuwe verhaallijnen ontstaan in het spel, is het een prachtige aanvulling op de serie. Het spel ademt dezelfde sfeer als de boeken en de afleveringen, hetgeen goed zou kunnen komen doordat zowel HBO als George R. R. Martin zijn betrokken bij de ontwikkeling. De volgende delen zullen om de vier tot zes weken uitkomen en via het spel aan te schaffen zijn. De totale prijs zal meer zijn dan je van een iOS-game gewend bent, maar je krijgt er wel een geweldig verhaal en een prachtige spelervaring voor terug.

Downloaden en spelen
Game of Thrones: A Telltale Game Series (deel 1), is te downloaden vanuit de App Store en geschikt voor iPhone, iPad en iPod Touch. Het spel is geoptimaliseerd voor iPhone 5, iPhone 6 en iPhone 6 Plus en vereist minimaal iOS 7.0.

 

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    MouseMighty

    Even aanvulling, je kan de game ook aanschaffen voor de Mac via Steam. Heb hem net dit weekend 2x verschillend uitgespeeld. Het is, zeker voor de GoT fans heel mooi gedaan.