Gameweekend: Dumb Ways to Die 2

Door: Maarten - 1 reactie

Ken je de Australische campagne rondom veiligheid bij het spoor en de metro nog? Zowel het liedje als het spelletje “Dumb Ways to Die” was een groot succes en al eerder besproken op OMT in een van de de eerste Gameweekend rubrieken.

Dumb Ways to Die was leuk, maar na enige tijd kende je de minigames wel en verdween langzamerhand de uitdaging. Gelukkig verscheen er vorige maand een tweede deel van het succesnummer. Het nieuwe spel heeft tal van nieuwe minigames en een andere opzet dan het eerste deel. Daarbij is Dumb Ways to Die 2: The Games vanaf vandaag ook geoptimaliseerd voor iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

In Dumb Ways to Die 2: The Games beland je in een soort olympisch dorp met vijf stadions, uiteraard te bereiken met de trein via een aantal tussen­stations. Elk stadion heeft een thema met bijpassende minigames. Het gaat ook in het tweede deel van Dumb Ways to Die om de hoogste score. Met drie levens dien je zo hoog mogelijk te eindigen op het scorebord, maar per stadion kun je een aparte topscore behalen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je beter bent in de spelletjes op het water dan in de sneeuw.

Elk stadion heeft een thema...
Elk stadion heeft een thema met bijpassende minigames…

De minigames draaien opnieuw om behendigheid en snelheid. Zo moet je bijvoorbeeld niet te lang doen over het schoonmaken van het gebit van een Orka en is springen tijdens het hordelopen best handig aangezien de hordes onder stroom staan. Echt subtiel is het spelletje niet, maar dat onderstreept nogmaals het moraal: klooien rondom het spoor is levensgevaarlijk en een domme manier om dood te gaan.

Behendigheid en snelheid zijn heel belangrijk.
Behendigheid en snelheid zijn heel belangrijk.

Het spel kent in-app aankopen en je krijgt best wat reclame voorgeschoteld. Dit is echter geen echte belemmering want de ontwikkelaars gaan hier creatief mee om. Omdat dit spel bedoelt is om kinderen voor te lichten, bieden de ontwikkelaars voor €2,69 een “kids’ mode”. Hiermee verdwijnen alle soorten in-app aankopen en de reclames. Wil je dit niet, dan kun je voor €0,89 de reclame afkopen. De tickets die je kunt kopen heb je niet nodig om plezier aan het spel te beleven. Het is een leuk compleet spel en voor een paar centen vrij van reclame: een aanrader.

Downloaden en spelen
Dumb Ways to Die 2: The Games, is te downloaden vanuit de App Store en geschikt voor iPhone, iPad en iPod Touch. Het spel is geoptimaliseerd voor iPhone 5, iPhone 6 en iPhone 6 Plus en vereist minimaal iOS 6.1.

Reacties

1 reactie