Maarten
Maarten Nieuws 7 december 2014

Ford patenteert ‘Siri-knop’ op het stuur

Dankzij Carplay is het sinds oktober in Nederland mogelijk om ook via je auto met Siri te praten. De persoonlijke assistent kan tijdens het rijden iemand voor je bellen, de navigatie instellen of een herinnering noteren terwijl jij je ogen op de weg houdt. Handig en veilig!

Echter, om Siri via je auto aan te sturen is zo’n Carplay-systeem dus wel een vereiste. Tenzij autofabrikant Ford het patent wat vandaag door Patently Apple werd opgemerkt gaat realiseren. Hoewel Ford ook auto’s gaat uitrusten met Carplay, hebben ze speciaal voor Siri iets anders bedacht. Om naast je ogen op de weg, ook je handen aan het stuur te houden, heeft Ford een speciale Siri-knop gepatenteerd om de assistent via het stuur te activeren.

De communicatie tussen de Siri-knop en iPhone.

Het patent beschrijft de communicatie van het stuur naar een “Nomadic Device” (de iPhone). Een druk op de Siri-knop zorgt ervoor dat er via de Bluetooth-module van de auto een signaal naar de iPhone wordt gestuurd om Siri te activeren. Vervolgens neemt de iPhone de controle over en kun je met Siri communiceren. Dat de knop specifiek voor Siri is, blijkt uit de volledige merknaam van Siri die meerdere malen in het patent wordt genoemd.

Mogelijk wordt dit het goedkope Carplay-alternatief van Ford. Zo kunnen Apple-gebruikers toch veilig met hun telefoon de auto in, zonder een duur Carplay-systeem in de auto te laten zetten. Zou jij graag Siri willen activeren via je stuur? Laat het weten onder dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ford patenteert ‘Siri-knop’ op het stuur
Sluiten