Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 9 december 2014

Flashlight breidt Spotlight uit met handige plugins

Met de komst van OS X Yosemite is Spotlight niet langer een klein onderdeel bovenin je scherm, maar een groot onderdeel van OS X waar je voorbeelden van bestanden ziet en andere info op kunt vragen. De OS X-app Flashlight breidt Spotlight nog verder uit.

Met Flashlight kun je functies als vertalen, Google Images, weerberichten, terminal commando’s en zelfs zoeken op The Pirate Bay toevoegen aan Spotlight. Ontwikkelaars kunnen ook hun eigen plugins bouwen. Flashlight is een gratis app en geoptimaliseerd voor OS X Yosemite.

Installeren werkt simpel, na het downloaden zet je de Flashlight in je applicaties en kies je na het openen voor “Schakel Spotlight Plugins In”.

Plugins in twee soorten
Uit een flinke lijst plugins kies je vervolgens de functionaliteit die aan finder wil toevoegen. Er zijn twee soorten plugins te onderscheiden. De eerste zijn gericht op zoeken op diverse diensten die niet standaard in Spotlight zitten. Denk hierbij aan The Pirate Bay, Google Images en Wolfram Alpha.

De tweede soort plugins voeren taken uit. Dat kan varieren van iemand een iMessage sturen tot uitloggen of herstarten van je systeem.

Flashlight is open source en ook te vinden op GitHub. Daar vindt je ook hoe je eigen plugins kunt maken, al zijn de standaard aanwezige plugins al genoeg om Spotlight nog nuttiger te maken.

Reageer op artikel:
Flashlight breidt Spotlight uit met handige plugins
Sluiten