Dropbox-app geeft meer controle over bestanden, voegt Office-integratie toe

Door: Raymon Mens - 1 reactie

De Dropbox-app is geüpdatet naar versie 3.6. In deze versie voegt de opslag­dienst een aantal handige nieuwe functies toe. Voorheen was de Dropbox-app vooral een gericht op openen van bestanden. Het is nu ook mogelijk om bestanden te verplaatsen en hernoemen.

Daarnaast is Office verder geïntegreerd. Wie Office voor iOS en Dropbox geïnstalleerd heeft, krijgt direct de mogelijkheid om documenten te bewerken. Office zal opgestart worden en na het bewerken wordt het bestand auto­ma­tisch in Dropbox opgeslagen.

Om een bestand te verplaatsen of hernoemen, tap je op de drie bolletjes die nu boven ieder bestand staan. Vervolgens opent een menu waarin het mogelijk is om te hernoemen, verplaatsen en verwijderen.

dropbox-3.6-rename
Rename-functionaliteit in de Dropbox-app.

Bij het openen van Office-documenten verschijnt rechtsonder een bewerk-icoon, daarmee is bewerken met Word, PowerPoint en Excel voor iOS direct mogelijk. Zowel Dropbox als Office zijn een gratis download in de App Store.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Thijs

    Ik hoop dat ze dat ook snel met iWorks fixen. Of heb ik iets over het hoofd gezien en kan dat al?