Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 december 2014

Drafts iOS-widget verboden, knoppen niet welkom in berichtencentrum

Apple heeft het moeilijk met bepalen wat iOS 8-widgets nu wel en niet mogen. Nadat eerder de widgets van Launcher en PCalc verboden werden, zijn er nu problemen met notities-app Drafts. Dat moet zijn widget aanpassen omdat knoppen die een app openen niet mogen.

Ontwikkelaar Greg Pierce laat via Twitter weten dat hij de widget uit Drafts moet verwijderen, anders zal Apple zijn app uit de App Store halen. De iPhone-maker heeft problemen met de knoppen in de widget, deze brengen je naar de app waar je een nieuwe notitie kunt maken. Dat mag niet.

Widgets zijn volgens Apple alleen gemaakt om informatie te tonen en niet om apps te openen. Daarmee wordt de widget van Drafts effectief nutteloos. De enige functionaliteit was het snel maken van een notitie of gekopieerde tekst in een notitie plakken.

Andere apps als Evernote en Fantastical bevatten ook widgets met vooral knoppen op de app direct te openen. Tenzij Apple opnieuw van gedachten verandert, kan dit voor veel apps problemen op gaan leveren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drafts iOS-widget verboden, knoppen niet welkom in berichtencentrum
Sluiten