Docked: Slimste iPhone-hoes uit eigen land

7 reacties

Wat valt er nog te verbeteren aan een hoes voor de iPhone? Ze zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Nederlander Rishi Soekhoe had wel een idee en maakte de Docked: 6 pocket. Een hoes speciaal voor de iPhone 6 die zowel veilig, praktisch als stijlvol is.

Docked 6 pocket is ontstaan omdat de iPhone 6 volgens Soekhoe met sleeve of hoes te groot wordt en niet fijn in een broekzak zit. De Nederlander startte een succesvolle Kickstarter voor een eigen ontwerp dat aan je broek in plaats van in je broekzak zit. Een slim sluitmechanisme maakt het af.

In onze talkshow OMT LIVE left Rishi kort uit hoe Docked precies werkt en waarom het zo handig is:

Niet in je broekzak, maar aan je broek
De 6 pocket hangt aan je broek of riem, maar kan ook half in je broekzak zitten. Dat is prettiger voor jou en je iPhone. Je hebt zo geen enorm object in je broekzak wat je kan belemmeren tijdens het lopen of fietsen. Ook je iPhone is beter af zonder al die druk en buigingen in je broekzak. Herinner je je bendgate nog?

Magnetisch maar diefstal-proof
De hoes bestaat uit twee delen. Je maakt het eerste deel met een lus vast aan je broek of riem. Het tweede deel is de hoes zelf, deze klemt magnetisch op het eerste deel. Om te voorkomen dat je iPhone gestolen wordt, is Docked maar op een manier los te krijgen, namelijk door de hoes 180 graden te draaien. Een klemmechanisme houdt alles stevig op zijn plaats.

docked-lus

Op Kickstarter is Docked succesvol gefund en volop in productie. De eerste levering vindt nog deze maand plaats en in januari volgt een tweede ronde waar je je nog voor kunt aanmelden. Wat kost dat Hollands vernuft? 39 euro voor de iPhone 6 en 44 euro voor iPhone 6 Plus.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  MEEUW

  Leuk en goed ontwikkeld.
  Maar zijn we dan niet beetje terug bij af ?
  Vroeger waren de mobiels te groot om in de broekzak te doen, werden ze gelukkig kleiner.
  nu 2014, krijgen we telefoons niet meer in de broekzak omdat ze te groot worden.

 • Profielfoto
  websania

  En dan is de volgende stap dat we gaan communiceren met ons horloge, die verbonden is met je telefoon in je binnenzak, omdat ie te groot is voor je broekzak….eh?….Apple Watch!

 • Profielfoto
  ray-

  een zak in een zak… ik zie het nut er echt niet van in. Een case is voor mij nodig wanneer ik hem per ongeluk laat vallen uit mijn handen, of dat ik hem ergens zou stoten. Er is zelfs meer kans dat ik hem laat vallen in die hoes, terwijl hij gemakkelijker in mijn broekzak glijdt

 • Profielfoto
  flappah

  @MEEUW, op zich heb ik dat lijd heel raar geworden, die trend naar steeds kleiner. Ik heb in 05 al eens gezegd dat ze voor mij wel een 5″ telefoon uit mochten brengen. Maar toen de de 3,5″ iPhone uitkwam was ik best wel tevreden. Maar nu ik de iPhone 6 plus een paar maanden in gebruik heb ben ik toch wel heel erg tevreden over de grootte.

 • Profielfoto
  serum

  ‘die zo dapper was als cowboy billy boem’ komt zo ineens bovenpruttelen.

  Spuuglelijk is er een te mooi woord voor.

  ook verre van praktisch, die klomp met bevestiging/mageet tussen je telefoon en je bovenbeen. Wat en miskleun van een ontwerp. Zou nog wel een teleurstelling voor ze kunnen worden als ze hun pijlen hebben gericht op een red dot award.

  pffffff

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Back to te 90″. Hang hem aan je riem(n)

 • Profielfoto
  puccini

  Dit ziet er toch niet uit !
  En dat filmpje dan, jonge jonge die tekst en die uitspraak !
  Echt bedroevend !