Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 15 december 2014

Continuity op oude Mac met USB dongle en Activation Tool

Continuity en Handoff zijn leuke nieuwe features in iOS 8, maar vereisen wel redelijk actuele hardware. Die Mac uit 2008 gaat het niet meer ondersteunen door een gebrek aan Bluetooth 4.0. Maar met een USB dongle en nieuw hulpprogramma kan het wel.

De Continuity Activation Tool is een oude bekende. Deze maakte het al mogelijk om Continuity op de mid-2011 MacBook Air en mid-2011 Mac Mini te activeren, maar voor alle andere apparaten was een hardware-upgrade nodig. Met versie 2.0 is een Bluetooth-dongle inpluggen genoeg.

De afgelopen tijd is de Continuity Activation Tool uitgebreid getest en werkend bevonden met veel oudere Mac-computers. Zo wordt Hand Off, Airdrop en Personal Hotspot ineens mogelijk onder OS X Yosemite op een oudere Mac.

De tool werkt met de volgende Mac’s:

Op Github is meer informatie te vinden. Daar lees je onder andere dat de tool het best werkt met Bluetooth-adapters met een Broadcom BCM20702 chip. De Asus BT400 is bijvoobreeld compatibel en in Nederland goed verkrijgbaar. De tool is actief in ontwikkeling, momenteel zijn er alleen problemen met personal hotspot. De rest zou feilloos moeten werken.

Wat is er mogelijk met Continuity en Hand Off? Je ziet het in OMT LABS:

[Tipgever: Gert-Jan]

Reageer op artikel:
Continuity op oude Mac met USB dongle en Activation Tool
Sluiten