Chars: Toetsenbord met alleen speciale tekens

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Je kunt er geen zinnig woord mee typen, maar toch is Chars een erg handig toetsenbord. Als je wel eens op zoek bent geweest naar een © of een ™ of een ® op je iPhone of iPad, dan snap je het nut van een toetsenbord dat alleen is gemaakt voor speciale tekens meteen.

Chars is een gratis toetsenbord met speciale unicode-tekens overzichtelijk opgesplitst in 6 tabjes. Het is een toetsenbord dat je misschien niet dagelijks gebruikt, maar wat handig is om bij de hand te hebben.

Het toetsenbord is na het downloaden op de gebruikelijke manier te installeren via Instellingen > Algemeen > Toetsenbord > Toetsenborden > Voeg toetsenbord toe…. Voordat je het weet type je moeiteloos ≈ en ±.
chars-toetsenbord-screens
Downloaden en installeren
Chars is compatibel met iPhone en iPad en veriest minimaal iOS 8.

 • Chars (iOS Universeel) – Gratis

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Maurice

  Moet het volledige toegang hebben…?

 • Profielfoto
  hatolex

  Nee, maar het is niet veel bijzonders ook.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  HooijmansNL: dat kan bij deze extensie niet.

  Verder, als je naar beneden scrolt, zie je meer, zoals een Communismeteken, een hakenkruis, peace en vele andere. Er zijn trouwens maar 5 tabjes, niet 6 en ik vind dat je deze beter categorieën kan noemen.

 • Profielfoto
  The Jesus

  Lees de privacy voorwaarden eerst maar eens…

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Al die toetsenborden zijn toch niet echt heel praktisch…
  Ik heb nu ENG, NLD en Emoji en ik druk me een ongeluk. Helemaal shit is het dat iOS niet toelaat dat het menu tevoorschijn komt.

  Ik wacht nog altijd op een toetsenbord waarmee je én Emoji én deze karakters én doodles kunt versturen. Scheel toch een hoop.