Raymon Mens
Raymon Mens Reviews 11 december 2014

Blocs: Fraaie WYSIWYG-editor met de eenvoud van iWeb

Bij het maken van een website heb je tegenwoordig de keuze uit eindeloos veel diensten en programma’s. Van WordPress tot Squarespace, het Nederlandse Jouwweb of een de professionele en prijzige pakketten in de Creative Cloud van Adobe.

De Mac-applicatie Blocs is anders dan bovenstaande diensten. Je werkt offline op je Mac, kunt net als in iWeb ‘sleuren en pleuren’ en hebt geen maandelijks abonnement. De interface van Blocs is clean en eenvoudig. De gemaakte websites voelen zich thuis in 2014, zijn responsive en Retina-proof.

Website maken is blokken vullen
De naam ‘Blocs’ is niet voor niets gekozen. De hele applicatie bestaat uit een header, footer en alles ertussen. Dit zijn allemaal blokken die gevuld kunnen worden volgens een bepaald grid. Blocs zorgt zelf voor een goede uitlijning.
Blocks bevatten bricks
Na het kiezen van een grid met blocks, kan er gemakkelijk content aan toegevoegd worden. Dit zijn de bricks. Een Brick kan een plaatje, video, formulier, quote, icoon of een van de andere opties zijn. Het toevoegen van een brick is even wennen, je klikt links en krijgt onderaan het scherm een klein menu waaruit je kan selecteren.
Exporteren: Schone code, zelf hosten
Het eindresultaat kan als html geëxporteerd worden, je dient dit zelf naar een webserver te uploaden. De gegenereerde html-code uit ons testproject zag er netjes uit. Blocs maakt op de achtergrond gebruik van moderne technieken als Bootstrap en jQuery.
Downloaden en proberen
Blocs is een vooruitstrevende applicatie die je eenvoudig websites laat maken. Door zijn eenvoud is het een prima alternatief voor iWeb.

Via: OMT Community

Reageer op artikel:
Blocs: Fraaie WYSIWYG-editor met de eenvoud van iWeb
Sluiten