Blendle opent fysieke winkel op Utrecht CS

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Het Nederlandse Blendle laat je stukjes uit kranten en tijdschriften lezen zonder dat je heel de krant hoeft te kopen. Het is als het ware een kiosk waar je een stukje uit een krant kan scheuren en alleen dat af hoef te rekenen, maar dan digitaal.

Je kunt vanaf aanstaande zaterdag ook fysiek artikelen uit kranten gaan scheuren in de pop-up store van Blendle. Voor zo’n 20 cent neem je een écht stukje papier mee. Weer eens wat anders dan dat getap op je iPad of Laptop. Alexander Klöpping komt om 16:00 uur de winkel zelf openen.

De tijdelijke winkel is gevestigd in winkelcentrum Hoog Catharijne, op de route van het centrum van Utrecht naar het centraal station. De winkel zit tegenover de Invito-winkel, vlakbij de Wolff-bioscopen. De winkel zal ook cadeaubonnen verkopen waarmee je iemand de online kiosk cadeau kunt geven tijdens de feestdagen.
blendle-art-16x9
Naast mede-oprichter Alexander Klöpping is ook een groot deel van het Blendle team aanwezig. Klöpping laat weten: “Normaal zitten ze de hele dag alleen maar achter hun computer, dus het is goed dat ze eens buiten komen. Daarnaast vinden we het leuk om een deel van onze 167.000 gebruikers in het echt te spreken. En waarschijnlijk zijn er nog steeds veel mensen die Blendle niet kennen – die mensen krijgen een Blendle-ballon.”

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  koen

  Haha, goeie grap van Blendle!:grin:

 • Profielfoto
  Monsta

  Laat ze eerst maar eens een knappe App maken want de huidige is al sinds de eerste release een drama. Vooral het inloggen -via- facebook -via- safari is zooo slecht en omslachtig. Het Blender concept zelf vind ik wel interessant en zou er best graag vaker gebruik van maken als de App mijn login sessie -via- facebook -via- safari zou onthouden.

 • Profielfoto
  GForce85

  Als ik zulke berichten lees kijk ik altijd even of 1 april in de buurt is. In dit geval niet. Leuke ludieke actie.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Ik vind het concept dat je betaalt voor artikels briljant. Mag in België ook gebruikt worden. Teveel zit achter een paywall dat ook echt interessant is en om nu een abonnement af te sluiten… Zoiets juich ik toe!

 • Profielfoto
  Androidgirl

  Ik ben voorstander voor vrije nieuwsgaring. Het sluiten van Google News in Spanje geeft me koude rilingen.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Leuk idee inderdaad!
  Tja, nu inderdaad nog een app. Dat inloggen is niet heel handig…