Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 december 2014

Apple zoekt modebewuste verkopers voor Apple Watch

De aankomende Apple Watch is niet alleen een technologisch hoogstandje, maar straalt ook luxe en mode uit. Dat vraagt om een andere behandeling dan een MacBook of iPhone. Dit zagen we al tijdens een sjieke demo van het horloge in Parijs.

Ook in de Apple Store zal de Watch een speciale behandeling krijgen. Volgens 9to5Mac is Apple op zoek naar verkoopmedewerkers met een achtergrond in de mode- of luxe-industrie. Waarschijnlijk voor het deel van de Store waar het horloge verkocht zal worden.

Het verkopen van een horloge vereist een andere aanpak dan het aan de man brengen van een laptop of smartphone. Het is nog onbekend hoe Apple dit aan gaat pakken, maar retail-topvrouw Angela Ahrendts is geen onbekende in de modewereld en heeft daar ongetwijfeld een idee over.

Tijdens een hands-on sessie in Parijs heeft Apple mogelijk al laten zien hoe het de verkoop aan wil pakken. De Watches werden in grote glazen vitrines geplaatst waarbij een medewerker stond. Deze liet klanten het horloge proberen en gaf advies. Dat laatste is geen overbodige luxe, want de Apple Watch komt niet alleen in drie varianten, maar ook in twee formaten en met een ruime keuze aan bandjes.

De Apple Watch zal begin 2015 te koop zijn, volgens eerdere berichten mikt Apple op maart. Er is dus nog even tijd om de Apple Store te transformeren tot een plaats waar ook de mode-bewuste horlogekoper zich thuis voelt.

Reageer op artikel:
Apple zoekt modebewuste verkopers voor Apple Watch
Sluiten