Apple zoekt modebewuste verkopers voor Apple Watch

Door: Raymon Mens - 12 reacties

De aankomende Apple Watch is niet alleen een technologisch hoogstandje, maar straalt ook luxe en mode uit. Dat vraagt om een andere behandeling dan een MacBook of iPhone. Dit zagen we al tijdens een sjieke demo van het horloge in Parijs.

Ook in de Apple Store zal de Watch een speciale behandeling krijgen. Volgens 9to5Mac is Apple op zoek naar verkoopmedewerkers met een achtergrond in de mode- of luxe-industrie. Waarschijnlijk voor het deel van de Store waar het horloge verkocht zal worden.

Het verkopen van een horloge vereist een andere aanpak dan het aan de man brengen van een laptop of smartphone. Het is nog onbekend hoe Apple dit aan gaat pakken, maar retail-topvrouw Angela Ahrendts is geen onbekende in de modewereld en heeft daar ongetwijfeld een idee over.
watch-proberen-nonhd
Tijdens een hands-on sessie in Parijs heeft Apple mogelijk al laten zien hoe het de verkoop aan wil pakken. De Watches werden in grote glazen vitrines geplaatst waarbij een medewerker stond. Deze liet klanten het horloge proberen en gaf advies. Dat laatste is geen overbodige luxe, want de Apple Watch komt niet alleen in drie varianten, maar ook in twee formaten en met een ruime keuze aan bandjes.

De Apple Watch zal begin 2015 te koop zijn, volgens eerdere berichten mikt Apple op maart. Er is dus nog even tijd om de Apple Store te transformeren tot een plaats waar ook de mode-bewuste horlogekoper zich thuis voelt.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Succes met je halfjaarcontract…..
  Daarna sta je weer op straat. Dat horloge gaat h’m gewoon niet worden.

 • Profielfoto
  KrijnB

  nu weten we het wel polansky. Hoe harder jij roept, hoe groter het succes wordt (hoop ik)

 • Profielfoto
  SvS

  Niet zo heel negatief en geef t een kans, polansky;-)

 • Profielfoto
  Ce

  Door de nadruk te leggen op mode, luxe artikelen, glossies en celebreties ben ik heel benieuwd hoe ze het horloge prijstechnisch weg gaan zetten. Er is wel een soort prijsindicatie afgegeven bij de presentatie maar ik weet niet hoe veel daar nog van over is 6 tot 8 maanden na de introductie.

 • Profielfoto
  olga.p2000

  Nou Polansky, als je zoiets roept, dan moet je het goed onderbouwen… Natuurlijk iedereen heeft eigen mening en heeft recht daarop, maar toch enige “omdat” bij dat soort beweringen is een vereiste.

  Ik denk dat Watch een grote kans heeft om een ‘must’ te worden. Ik verwacht (voorlopig) niet dat laagste prijs boven 350 zal worden. Goedkoopste versie (zonder Saffier glas en kleinste afmetingen) Sport met een siliconen bandje zal 350 kosten. Echter voor een “betere” model moet je gelijk financiële sprong maken. Naar minimaal 450. Dat verwacht ik.

  In iedere geval, mijn dochter heeft het geld al klaar liggen en ik acht 80% kans dat ik het ook ga aanschaffen. Ik denk dat horloge bij mij een zekere behoefte gaat aanvullen, namelijk: mijn iPhone staat bijna altijd op trillen zonder geluid. Daardoor mis ik soms oproepen/berichten. Nu krijg ik een (nog steeds stille) melding dat ik oproep/bericht heb. Daar heb ik wat aan.

 • Profielfoto
  KrijnB

  en vergeet niet de enorme fanbase die de watch kopen alleen maar omdat het van Apple is. Een vanafprijs van € 350 euro is dan best schappelijk in vergelijking tot andere producten en bijbehorende prijzen van apple.

  Ik verwacht ook dat het een succes wordt omdat er gewoon (lijkt het nu) erg goed over is nagedacht, in tegenstelling tot de meeste huidige smartwatchen. Natuurlijk zitten er wat mindere kanten aan, zoals batterij duur. Maar de techniek is simpelweg gewoon nog niet zo ver. Dus iedereen (ook Polansky in eerdere reacties) die roept moet wel eerst eerlijk zijn: wat zijn de realistische mogelijkheden. Tot 2 á 3 jaar terug was het compleet onmogelijk om de mogelijkheden van de watch in zo’n klein apparaatje te krijgen. Kijk eens wat nu al mogelijk is en wat de toekomst gaat brengen!

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Luxe en mode? Een soort van vintage!? Ik zie het niet.

  Ik denk dat de Apple fanbase er wel zoveel geld voor over heeft maar serieus, 350 euro and counting voor een smartwatch? Er zijn echt betere alternatieven voor minder, die er veel beter uitzien.

 • Profielfoto
  polansky

  Kwestie van tijd mensen, op een gegeven moment raak je over de liefde voor Apple heen. Verdwijnt je roze bril en ga je heus zien dat niet alles wat Apple doet ook automatisch goud wordt.

  Apple ziet die bui ook hangen en om die reden zullen er geen verkoopcijfers bekend worden gemaakt. Dat is niet om de concurrentie slimmer te maken, maar om het eigen falen te kunnen verdoezelen.

  De Apple watch kan gewoon geen smartwatch worden genoemd. Voor alles wat het ding kan heb je een iPhone nodig. Uit zichzelf is het gewoon een heel dom, dik, lelijk en te duur horloge voor hipsters en applefans.

 • Profielfoto
  pruus

  Ikke wil hem wel, proberen….

 • Profielfoto
  KrijnB

  polasnky, apple heeft de watch nooit een smartwatch genoemd. En daar hebben ze een hele goede reden voor. Lees dit maar eens: http://www.ablogtowatch.com/apple-watch-hands-on-review/

  En of ie dom, dik, lelijk is maak ik zelf wel uit.

 • Profielfoto
  WhiteElephant

  Als je dan ‘mode’ wilt verkopen, misschien een idee eens te beginnen met het bannen van al die eenvoudige blauwe t-shirts uit je winkels.

 • Profielfoto
  Di May

  Bericht voor sommigen :

  Er is voor hen een specifiek website :
  http://www.ilikapplebashing.com
  Veel plezier erop …