Apple zet Tumblr in voor iTunes-likes

Door: Jan David Hanrath - 1 reactie

Ken je Ping nog? Het ‘sociale netwerk’ dat Apple in iTunes 10 gebouwd had om de strijd aan te gaan met Facebook en Twitter? Mensen willen het over meer hebben dan alleen muziek en daarom was Ping geen lang leven beschoren. Apple heeft ervan geleerd.

Daarom zet Apple nu ‘microblog’ Tumblr in. Hierop heeft Apple een iTunes-blog geopend waarin de hoogtepunten van 2014 op een rij worden gezet. Muziek, films, TV-series en boeken. Het komt allemaal aan bod in mooie illustraties, animaties en video’s.

itunes-tumblr
Muziek, Films, TV en boeken. Mooi om te delen…

Lezers kunnen de items makkelijk delen op Twitter en Facebook. Tumblr-gebruikers kunnen de content liken en overnemen op hun eigen Tumblr-blog. Wat opvalt is dat de items geen directe link bevatten naar iTunes. Blijkbaar gaat het Apple meer om het vieren van mooie content dan het stimuleren van verkoop.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    wouwout

    jeetje itunes dat heb ik al een tijd niet meer geopend. Moet dat niet eens grondig verbouwd worden?